Skip to main content
  • 23.07.2018.

Musava elektronika Prodigyja s novim singlom i najavom albuma!

Kako ljetna žega jača hardcore temperature se diži posipane acid treštanjem koje izlazi na sunce iz ruku starosjedioca prljave, opskurne, musave i žestoke elektronike – The Prodigy!

Piše: 

I tako s centrom ljeta stiže i singl 'Need Some1' koji neminovno nalazi put do centra srdaca svih koji to vole žestoko. "Need Some1" izlazi kao najavni singl novog albuma "No Tourists" koji te čeka početkom studenoga.

Vibra trake bi objasnila samu sebe kao svojevrsni vintage futurizam, uz vokal sample klasične house dive Lorette Holloway, originalnog vokala Black Boxova "Ride On Time". The Prodigyjev Liam Howlett svoj kreativni proces objasnio je riječima "Želio sam napisati nešto downtempo, ali što još uvijek zvuči opasno", a singl prati i explozivni video koji je u Manili za gospodu snimio Paco Ratera, osobno odabran od mase drugih redatelja jer "Pacov stil je odskakao i udario me u lice: tako sirov i originalan. Znao sam da je on naš čovjek. Završeni video nosi nasilnu oštricu i stil i izgleda kao ništa što smo do sada vidjeli. Za nas načiniti video vrijedi jedino ako možeš stvoriti nešto originalno i uzbudljivo – a ovo to jest."

Novo najavljeni album 'No Tourist', napisan je, produciran i miksan kroz prethodnu godinu a glavna njuška za upravljačkom pločom upravo je gospodin Howlett koji se nije micao iz svoga studija na King's Crossu, no napominje kako su i Maxim i Keef Flint neizostavni dio koji su svojim legendarnim vokalima obojili sedmi album ove bombe iz Essexa koju zoveš The Prodigyjem.

Uz samo nekoliko kolaboracija, srce zvuka ostaje baš originalni s jednakim tragovima žestine koje si mogao zateći tako davno davno kada su prije dva desetljeća preobrazili elektroniku prvim albumom ‘The Fat Of The Land’. 30 milijuna prodanih ploča i beskonačno nagrada kasnije Liam naglašava da "u svakoj stvari postoji neki element koji baca pogled na mjesto s kojeg su došli", a na pitanje kako album zvuči odgovor je "Zli rave, dominiramo taj zvuk", napominjući kako je "jednako agresivan kao prethodni, samo na drugačiji način".

Sve njihove trake načinjene su "kako bi bile svirane live", pa da proročanstvo postane samoispunjavajuća petlja, The Prodigy ćemo ovoga ljeta nalaziti posvuda po svijetu tjedan za tjednom kako udaraju na golemim festivalima, da bi krajem godine nastavili svoje koračanje globusom na turneji u sklopu izlaska "No Tourists" albuma.

Pa dalje od puta, od šume i druma, tamo s druge strane mraka i elektronike streamaj svoju potrebu za nekim OVDJE, a dakako prednaručivanje albuma odmah dolazi u obzir.

Nastup The Prodigy 1995. u Beogradu promijenio je kulturnu scenu Srbije

 

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2