Skip to main content
  • 9.08.2020.

Nakon eksplozije u Beirutu uništena je čitava četvrt sa noćnim klubovima

Većina klubova u glavnom gradu Libanona nalaze se samo 2 kilometra od mjesta na kojem se dogodila snažna eksplozija

Piše: 


Eksploziju je u utorak, 4. kolovoza u poslijepodnevnim satima uzrokovalo 2750 tona amonij nitrata koje je 6 godina bilo uskladišteno na neprimjeren način piše Dnevnik.hr. Poginulo je 135 ljudi, a više od 5 tisuća je ozlijeđeno.


Photo: Cnn.com

Prema izvješću koje je objavio Martin Chulov, inače novinar The Guardiana ističe se da je kompletna četvrt gdje se nalazi većina noćnih klubova Beiruta uvelike oštećena, a dijelovi su potpuno sravnjeni sa zemljom.

U toj četvrti su klubovi The Garten, The Ballroom Blitz, Discotek Beirut, B018, O1NE Beirut, AHM i mnogi drugi. Prije 17 mjeseci pisali smo o jednom od klubova koji se nalazi u ovoj zoni: B018 – Podzemni ratni bunker jedan od najklubova svijeta.

U izjavi za Mixmag, Moe Choucair, suosnivač kluba The Ballroom Blitz je istaknuo: "Četvrt sa noćnim klubovima proteže se doista duž cijele luke, ali ova šteta ne znači ništa za naš team ako se usporedi sa razmjerima katastrofe kroz koju je prolazila naša država".

Libanonske vlasti proglasile su izvanredno stanje u Beirutu iduća 2 tjedna. Ekonomiju je već otprije u probleme gurnula brojka 35% nezaposlenih, a pola stanovništva glavnog grada u većini živi ispod standarda i u strahu od pandemije koronavirusa. Nakon eksplozije procjenjuje se da je 250 tisuća ljudi ostalo bez krova nad glavom, prenosi Resident Advisor.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2