Skip to main content
  • alt
  • 16.06.2015.

Nicolas Jaar i Nimfe

Nimfe su zavodljive šumske vile, nježni elusivni manifesti svega onog ženstvenog, zavodljive neuhvatljive prevrtljivice.

Nakon što je za Nicolasa Jaara period od 2011. do 2015. označio 4 godine praznine na fronti solo izdanja, rad u studiju se čini se zahuktava. Upravo Nymphs II bilo je ime prvog solo izdanja nakon pokera godina čekanja, gdje se u međuvremenu Nick posvetio projetku DARKSIDE na kojem je radio s Daveom Harringtonom, napisao glazbu za film, zatvorio Clown & Sunset label i započeo Other People.

alt

 
Mladi američko-čileanski 25-godišnji student komparativne književnosti podiže sve više valova u elektronici. Usidren u radovima sunarodnjaka Villalobosa i hipnotičkog karaktera minimal techna gradi glazbene priče koje se uglavnom zadržavaju ispod 100 BPM i planira tako i nastaviti dalje. Album prvijenac “Space Is Only Noise” već je pomeo sve pred sobom i Resident Advisor ga je bez zadrške proglasio najboljim albumom 2011., nakon čega je krenuo u eksperimentalniji live act show u kojem je elektronički beta spojio s gitarom, bubnjevima i saksofonom.
 
No nakon uspjeha ovih zavodljivih traka Nymphs II, izdanih na vinilu na njegovu vlastitu novom labelu 11. svibnja, najavljeno je izdanje i novog EP-ja Nymphs III, koje će službeno zasvirati 29. lipnja.
 
Dok ne stigne ostavljamo vas s zvucima vila broj II i upozorenjem da na ovom momku i njegovim sporim beatovima, nalik moćnom lijenom valu, valja držati uho.
{youtube}zGeNUgizTaM{/youtube}
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2