Skip to main content
  • 11.02.2024.

Nova baza podataka s 150 tisuća trance klasika od 1988. do 2009. dostupna je online

Tisuće zaboravljenih i neotkrivenih dragulja iz prva – i vjerojatno najvažnija – dva desetljeća trance glazbe poput produkcija Paul van Dyka, Tiesta, Robert Milesa i drugih nalaze se u ovoj databazi

Piše: 

Sveobuhvatna proračunska tablica, koja koristi vinilna izdanja kao referencu, stvorena je s “ciljem kompilirati sve trance (i proto-trance) pjesme nastale između 1988. i 2009.” Sadrži imena pjesama i izvođača, duljine pjesama i podžanrove više od 150.000 unosa, kao i poveznice na Youtube.

EDM Tunes izvještava da je Koncz Dávid – zvani TheTranceHistorian – počeo sastavljati popis još 2022. kako bi pomogao u istraživanju za svoju novu knjigu o povijesti žanra. Brzo je shvatio da bi projekt mogao biti “koristan i vrijedan izvor informacija za sve ljubitelje trancea“, pa je po završetku odlučio bazu podataka učiniti javnom.

Baza podataka sadrži renomirane klasike producenata kao što su Tiësto ‘Traffic’, Paul van Dyk ‘For An Angel’, ‘Take Me Away’ od 4 Strings i Robert Miles ‘Children’. Tvorac Koncz Dávid uvjeren je da je baza podataka sastavljena s najmanje 90% točnosti.

Glavna baza podataka je dostupna, ali se “teško učitava u potpunosti čak i na vrhunskim osobnim računalima”, pa kreator predlaže da pogledate drugi dokument (datoteka Google tablica). Provjerite cijelu bazu podataka ovdje ili putem Trancefix foruma.

dh desktop
promo djs
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.
promo djs
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.