Skip to main content
  • 11.02.2024.

Pick of the Week: “God is a DJ”

Pick of the Week (izbor tjedna) donosi presjek događaja koji su po mišljenju naše redakcije na izniman način obilježili domaću i svjetsku scenu

Piše: 

1. POVRATAK FAITHLESSA
Sister Bliss i Rollo kao jedini preostali članovi Faithlessa najavili su i obradovali publiku diljem svijeta da će nakon 8 godina pauze izvesti svoj prvi live show. Sve to naravno u čast njihovom preminulom frontmanu Maxi Jazzu.

2. MEGADANCE PARTY U ZAGREBU
Mjesecima se veće promovira na sva zvona Megadance party i povratak u lude 90-te sa izvođačima koji su žarili i palili crodance scenom prije tridesetak godina. Pred 12 tisuća posjetitelja zagrebačka Arena je u petak pretvorena u najveću diskoteku u Hrvatskoj. Bio je to emotivan doživljaj koji je ujedinio ljubitelje glazbe različitih generacija i ukusa.

3. TIESTO OTKAZAO SUPER BOWL. MIJENJA GA KASKADE
U izboru tjedna jer je Super Bowl po prvi put uvrstio elektroničku glazbu u glazbeni program tijekom cijele manifestacije. Nakon što je Tiesto otkazao nastup zbog privatnih razloga, na njegovo mjesto upao je house i EDM producent Kaskade. Prijenos je večeras nešto prije ponoći.

4. TOM BUG I GROOVELINE NAJAVILI STUDIJSKI ALBUM
Tom Bug i Grooveline su iznali novu zajedničku traku “Treat Me Right” na Dobar House etiketi s kojom su najavili i prvi zajednički album “Copy Machine” koji će svijetlo dana ugledati u ožujku.

5. SONUS, TERMINAL V I OUTLOOK OBJAVILI LINE UP
Tjedan su obilježili i ljetni festivalski line upovi. Tako nas je Sonus obradovao sa prvi valom od 60 novih izvođača. Krajem tjedna isto je učinio i škotski techno festival Terminal V, kao i engleski Outlook Origins koji slovi kao slavlje soundsystem i bass kulture a oboje se održavaju u Tisnom.

dobar house desktiop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.