Skip to main content
  • megaupload
  • 19.01.2013.

Novi servis kao osveta za Megaupload

Osnivač Megauploada, jedne od najposjećenijih file-sharing internetskih stranica dočekao je svoju slatku osvetu. Megauploada više nema, ali zato je tu Mega.

Naslovna foto

Megaupload

Kim Dotcom, osnivač i vlasnik Megauploada kojeg je američka vlada ugasila još prije godinu dana, već je ranije objavio da je smislio način kako da Megaupload ponovno oživi, te da se američka Vlada namjerila na krivu osobu. S današnjim danom Kim je svoju osvetu predstavio u obliku novog servisa za pohranu podataka u oblaku nazvanog jednostavno Mega, koji bi trebao biti veći, bolji, brži i sigurniji'od Megauploada.

Korisnicima će postati dostupan od sutra, 20. siječnja 2013. godine, točno godinu dana od uhićenja Dotcoma i gašenja Megauploada.

U pripremi za pokretanje Mega, Dotcom poziva korisnike da se prijave i tako ostvare pravo na 50 besplatnih gigabajta prostora.

Dotcom je također objavio kako će Mega biti registriran u Novom Zelandu jer tamo imaju mogućnost 'zaštite legalnosti i zakonske zaštite'. Korisnici će pak svoje podatke „u oblaku“ moći zaštiti kaže Dotcom za The Guardian:

S vremenom kad ljudi vide za što je servis koristan, kad upoznaju tehnologiju, pročitaju recenzije, kad im se svidi i kad ga isprobaju vjerujem da će se osjećati sigurnima da u njemu pohrane svoje podatke. Dobra stvar je to što sada mogu biti sigurni kad uplodaju svoje datoteke u oblak, samo oni će imati ključ, ne i provajderi sustava ili bilo tko izvan sustava, samo osoba kojoj pripadaju. Tako da sve što spreme u svoje datoteke bit će isključivo na njihovu odgovornost.“ – kaže Dotcom

Dotcom i trojica njegovih suradnika uhićeni su na Novom Zelandu u siječnju prošle godine, te još uvijek čekaju izručenje SAD-u, gdje su optuženi zbog "udruživanja sa svrhom iznuđivanja novca, kršenja autorskih prava i pranja novca".

kim megaupload

 

dobar house desktiop
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.