Skip to main content
  • 6.06.2021.

Elektronička glazba pobjednik je ovogodišnjeg Porina

Održan je 28. Porin po prvi put na otvorenom ispred HRT-a, a evo zašto je na naš naslov posve neuobičajen od većine medija i tko je slavio u kategoriji elektroničke glazbe.

Piše: 


Za Najbolji album elektroničke glazbe struka je odabrala "I Glow" izvođača Je Veux nakladnika LAA. Nominirani su još bili Discohernia "Promjena stanja" Hrvoja Štefotića na Mast produkciji i Trokut "Shapeless" Nevena Marinca na Rika Muzika. Album Željke Veverec "I Glow", koji produkcijski potpisuju Janko Novoselić i Toni Starešinić, nominiran je i za Album godine na Porinu, dok je Željka bila nominirana za Najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Također Je Veux je imala prilike nastupati tijekom programa na open air pozornici u jednoj od glazbenih pauza. Teško ćemo tamo u tim krugovima dobiti ili vidjeti više od toga, odnosno da se na pozornicu jednog dana popne i netko ili nekoliko izvođača iz dark underground krugova, ali i ovo je već uspjeh, odnosno mali korak za čovjeka i velik za čovječanstvo.

Podsjetimo se da Porinov skener ili struka, tj. tromi sistem koji desetljećima ovisi o začaranim krugovima i lobijima donedavno nije ni čuo za elektroničku glazbu.

Čestitamo sretnim dobitnicima, te se nadamo da će na nas ubuduće i jedan Porin gledati kao na civiliziranu globalnu kulturu, a ne kao na ljude iz džungle ili slučajne prolaznike za što smo bili svjedoci posljednjih 27 godina.

A Porina za elektronsku glazbu dobiva… 

Je li to moguće? Porin ne zna za elektronsku glazbu

2018. – Ovogodišnje nominacije za Porin stigle i na vrata elektronike

25. Porin još uvijek u okovima prošlosti. Kozmodrum i Chui dobili statue!

Porin se nakon 28 godina udostojio priznati da postojimo

Projekt Je Veux je početkom godine osvojio 4 priznanja na Rock&Off nagradi koju pokreće ista mašinerija kao i Porin. Osvojili su kategoriju "Album godine", "Lovable" je po odluci žirija "Pjesma godine", a Željka Veverec odnijela je pobjedu i u kategorijama "Veliki prasak godine" te "Pop&Off" izvođača godine. Na Ambasadoru su pak imali 2 nominacije u kategorijama Disco, Dance / Electro Pop izdanje godine  i Album godine. Sve u svemu odlična godina za nedavno oformljeni projekt i potvrda da idu u dobrom smjeru…

Vratimo se na Porin… Najbolji album Hip Hop glazbe je "Škrinja" kojeg potpisuje Alejuandro Buendija za Dallas.

Najbolji album Jazz glazbe je "Tumbao" kojeg izvode Cubismo i Jazz orkestar HRT-a, glazbenih producenata Igora Geržine i Krešimira Tomeca na Aquariusu, dok je za Najbolju skladbu jazz glazbe pobjedu odnijela "Dani u Havani" (album Tumbao) autora Davora Križića za Aquarius. Najbolja izvedba jazz glazbe je "Peter Pan Picking Strawberries 2020" izvođača Elvis Stanić Group u izdanju Elvisa Stanića.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2