Skip to main content
  • 1.04.2013.

Odlazi Carl Cox i otvara klub u Hrvatskoj (prvoaprilska šala)

Gotovo nema ljubitelja elektronske glazbe bilo one komercijalne ili underground koji nije nikad čuo za Carl Coxa. Dolazi iz Velike Britanije i promovira elektronsku glazbu već više od 30 godina kao njen ambasador, DJ, producent. Veliki Carl Cox odlučio se odmoriti od puštanja glazbe, ali i otvoriti klub u Hrvatskoj.

Piše: 

Naslovna foto

Carl Cox


"Big Black Star" kako ga često nazivaju predvodnik je europske techno scene. U Hrvatskoj je prvi put svirao prije 15 godina u Trogiru (F1), da bi potom nakon kraće stanke ponovno počeo dolaziti. Uslijedila su gostovanja u Primoštenu, Splitu, Rapcu, Dubrovniku i na Zrću. Zašto nikada nije došao u Zagreb ostaje upitno.

Carl Cox smatra da je došlo vrijeme za stanku. Još nije poznato koliko će trajati i je li to trajno umirovljenje sa scene ili pak privremeno. Iz Safehouse Managementa nisu nam znali potvrditi da li će Cox nakon sezone na Ibizi prestati puštati ili planira održati još jednu oproštajnu turneju. Posljednji ugovoreni nastup je rezidencija u Spaceu na Ibizi koja završava krajem rujna.

"U elektronskoj glazbi ima još mnogo izazova koje želim okusiti. Bio sam spriječen razvijati neke ideje ili projekte zbog svoje DJ karijere, ali kako sam tu rekao sve, idem dalje u nove izazove. Na prvom mjestu mi je obitelj i odmor. Ne sjećam se kada sam zadnji put uzeo 10 dana i totalno se opustio".

I sada onaj sećer na kraju: "Ozbiljno razmišljam o kupnji ljetnikovca pored Dubrovnika. U Hrvatskoj sam mnogo puta svirao i vidio da je to zemlja za potpuni odmor, a opet imate i mjesta na kojima možete partijati. Svakako želim se kod Vas zadržati malo duže i pomoći koliko mogu. U planu mi je otvaranje noćnog kluba za 500-tinjak ljudi, a potencijalne lokacije koje trenutno razmatram su Split, Rijeka i Zagreb. Ako moji partneri pristanu možda otvorimo na sva 3 mjesta istovremeno. Sada se želim koncentrirati samo na to da završim ono što sam počeo prije 30 godina, a to je da svojom glazbom prenesem PLUR među partijanere", za kraj će Coxy.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk