Skip to main content
  • 4.03.2016.

Osječanin će rasplesati Francusku!

Osim vina, hrane, kulture, dramatičnog konzumiranja kroasana i glasnih ljudi koji vole život Francuska će 3. travnja postati bogatija za još jednu ciglu u kulturnom zdanju.

 
U gradu koji se nazivala La Ville Rose (Rozi Grad) zbog specifične boje terakota cigli, gradeći na dobrom starom temelju nedjeljnih partyja koji pročiste plesno krdo i ostave samo one koji dolaze isključivo poradi glazbe, francuski L'autre klub u Toulouseu će postati lokacija internacionalne razmjene ideja i beatova s našim vlastitim Articlediscom kojeg si mogao čuti i na osječkom izdanju KS Takeovera.
 
Rođen pod osječkim nebom i onima koji ga vole poznat i kao Igor Bizacky, Ariclecisco dolazi u Francusku po prvi puta ne bi li donio svoje elektroničke šansone dubokog i groovy housea s pokojim izletom u tech house. Danas s autogramima na ugovorima labela poput Stereophonic, Mismatch, Small Records, After Hour Music i Green Magic živi san koji je započeo na domaćim podijima 1998. Potrajalo je gotovo deset godina dok vještina nije sazrela do točke na kojoj počinje stvarati vlastite produkcije. U počecima je bio vezan za techno i tada si ga mogao loviti pod aliasom DJ Bizo, ali preko 60 izdanja i nenabrojivo mnogo partyja nakon najugodnije se osjeća u deep i tech house glazbi u susjedstvu ispod 121 BPM-a.

 
Radi se neumorno na novim trakama i remixevima, posebice s kolegama iz italije i ove iste Francuske koja će mu pružiti novi dom na jednu beskonačnu noć plesa. Bilo bi smiješno reći da nismo očekivali seljenje na internacionalne podije od Igora kada su trake već odavno sjele u stalne postave setova ekipe koja je palila podije recimo Ministry of Sounda.
 
 
Da se Igor ponad pulta ne izgubi u prijevodu podršku domaćim prstima pruža Geoffroy Laventure čiji rad sjedi na labelima poput Stereophonic, Tune Crash, Little Italy... I eto, ako si baš planirao pokoji glazbeni Tour de France s kasicom već spremnom nema razloga da ne bude početkom travnja. A do tada au revoir i bonne chance!
sonus 2
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju