Skip to main content
  • article
  • 31.10.2015.

Articledisco: Konačno da i scena u Osijeku malo oživljava!

Osječanin Igor Bizacky aka Articledisco, nastupiti će na KS Takeoveru u Osijeku, odakle kreće veliko nacionalno slavlje povodom 15. rođendana Klubske Scene.  
 

Piše: 

Naslovna foto

article
Articledisco je DJ i producent uspjeren na deep house i tech house zvuk. Bavi se elektroničkom glazbom od 1998. godine, kada je, kako kaže, scena u Osijeku bila na vrhuncu. S produkcijom je počeo 2007. godine pod pseudonimom DJ Bizo, a prvi rad izdao je za talijanski label ‘tracks4djs’. Broji oko 60 izdanja, a nakon početnog techna, sada je više baziran na house do 121 BPM-a. 
Što možemo očekivati od tvog seta na KS Takeoveru? Možeš li nam izdvojiti neku traku kao teaser?
Uvijek težim tome da ne ponavljam setove, stoga puštam stvari koje mi se u tom trenu čine najbolje jer volim pratiti publiku i po njima se ravnam. 

{youtube}h_8k6TVHYqo{/youtube}

Što ti očekuješ od KS Takeover večeri?
Očekujem dobar mjuz i dobar provod jer se okupljaju DJ-evi iz Osijeka i okolice, bit će dobra atmosfera, puno ljudi, konačno i da scena ovdje malo oživljava!

Na koji način se pripremaš za set? Složiš li neki okviran kostur za priču pa između improviziraš ili kako?
Uvijek improvizacija! Zašto? Jer nikad unaprijed ne mogu odrediti kakva će publika biti, kakva će biti atmosfera, zato nikad ne pripremam setove u naprijed, uvijek se prilagođavam svojoj publici jer ih volim voditi kroz vožnju setom.

articledisco

Kako dogovaraš suradnje s labelovima i ostvaruješ kontakte sa stranim producentima?
U principu oni mene pronalaze jer mnogi od njih puštaju moju glazbu u svojim setovima, pa mi ponude i suradnju. Što se tiče lablova, obično sam slao onima na kojima sam htio da traka izađe, ali kad si iz Hrvatske sve je to dosta teže. Ipak,  nekako sam dospio tamo gdje sam htio, a to je Engleska i Francuska! U Francuskoj sam dobio booking na račun produkcije i baš dogovaramo datum, gdje cću biti gost dvojici DJ-eva i producenata iz Toulousea, Nicolasu Mooreu i Geoffroyu Laventureu.

Možeš li izdvojiti neke producente ili DJ-eve koji te inspiriraju?
Soul Button,Solee, Reebeat, itd.. Uglavnom deep.

Možemo li uskoro očekivati neko novo izdanje ili suradnju?
Od mene se to uvijek može očekivati. Znao sam i po 3 trake u danu izbaciti iz glave, ali trenutno sam se zasitio produkcije te se više želim baviti DJ-ingom i biti bliže ljudima! 

Izdanja Beatport
 
Facebook page 
Soundcloud

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk