Skip to main content
  • 20.12.2017.

Ovaj petak legenda britanske tech-house scene Terry Francis vrti u Labinu

Ovoga petka, 22. prosinca u KuC-u "Lamparna" ponovno će odzvanjati zvuci elektroničke glazbe. U Labin stiže legendarni Terry Francis, otac britanskog tech-housea.

Piše: 

Hrvatska publika ima je puno prilika upoznati se sa Terry Francisem, na čije prostore dolazi više od 10 godina. Njegova perfektna tehnika miksanja i vrlo dobar njuh za dobrom vibrom 1997. godine dovele su ga do titule najboljeg novog DJ-a prema časopisu Muzik Magazine, iako je iza sebe već imao desetak godina karijere. Kombinaciju dubokog house groovea s tvrdim techno beatom Terry je patentirao 1998. godine na mix albumu “Architecture”, te će upravo taj zvuk uskoro postati poznat pod nazivom tech-house, po kojem ga vjerujemo većina nas i poznaje.

Njegov specifični zvuk nastao je iz acid housea s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina, a profilirao se kroz kultne Wiggle večeri (koju je predstavljao i hrvatskoj publici u Barbarella's Discotheque), jedan od najdugovječnijih plesnih programa londonske scene koje je osnovao zajedno s kolegom Nathanom Colesom, s kojim osniva i istoimeni label. S rezidencijom u kultnome klubu Fabric kreće 1999., od samog otvaranja kluba te je njegov najdugovječniji rezident što dovoljno govori o kakvom se dj-u radi! Ovo proljeće Terry se vraća u producentske vode te izdaje svoj prvi album za etiketu Hallucienda pod nazivom “Together”, što je ujedno bio još jedan od povoda da čujete uživo.

Uz glavnog gosta, večer će otvoriti Pavle D inače Karlovčanin sa talijanskom adresom, a nakon njega slijedi dvosatni specijalni set na gramofonima koji će prirediti Danny Ocean & Prince Igor. Zatvaranje ove glazbene večeri pripast će kolektivu Seriously Twisted kojeg će u Lamparni predstaviti Marin Biočić.
 

Karta – 50kn
Start/kraj – 23-06h

[FBevent]

sonus 2
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.