Skip to main content
  • 10.07.2023.

Ovaj tjedan u Revelinu Dubfire pa Argy

Ovaj će tjedan u najpoznatijem dubrovačkom klubu biti obilježen zanimljivim gostovanjima producenata koji pomiču granice na sceni

Piše: 

Culture Club Revelin će u ponedjeljak, 10. srpnja, ugostiti Alija Shiraziniju,  producenta iranskig podrijetla poznatijeg pod umjetničkim imenom Dubfire.

U sklopu DANCElectric Residency večeri koja se odvija svake srijede, ponovno će se vratiti i novi resident Andrew Meller koji je nedavno potpisao ugovor za Solomunov label Diynamic records, a u petak, 14. srpnja, na pozornicu Revelina vratit će se Argy, grčki producent koji je prošle godine oduševio publiku svojim hitom „Tataki“ koji je izdan za Afterlife.

Klub je otvoren svaku večer te glazbu puštaju residenti poznatog dubrovačkog kluba: Alex G, Andrew Meller, BoZZo, DANCElectric, DJ Speed, El Maar, Kosta Radman i Mike Vale, uz podršku VJ-eva PhiberOptic-a i Rook-a. Ulaznice za sve događaje dostupne su na web stranici kluba Revelin.

Večeras će u 20. najboljem klubu na svijetu prema TOP100 ljestvici DJ Maga nastupiti iransko-američki je house i techno DJ i producent Dubfire. Prije početka solo karijere, Dubfire je činio polovicu producentskog dvojca Deep Dish. Međutim, njegov stil je primjetno drugačiji od stila Deep Disha, te naginje više prema technu, minimalu i houseu, za razliku od prepoznatljivog progressive house zvuka Deep Disha. Prije 15 godina Dubfire je najavio pokretanje svoje nove diskografske kuće, Science + Technology Digital Audio, poznate i jednostavno kao SCI + TEC, koja mu je poslužila za objavljivanje nove glazbe samostalne produkcije u kojoj je izdao niz izvanrednih singlova.

Iste su godine dvije pjesme završile na listi Top 10 singlova na popularnoj Resident Advisor ljestvici 100 Most Charted Records 2007., a godinu nakon ga je DJ Magazine proglasio DJ-em godine. Kroz 2008. i 2009. godinu dobio je nominacije za Beatportove „Best Minimal Artist" i „Best Techno Artist", te je objavio mikseve za Mixmag, Essential Mix BBC Radio 1 i DJ Magazine. Proteklih godina Dubfire koproducira singlove s britanskom grupom elektroničke glazbe Underworld, izdao je kompilaciju s Loco Diceom za Cocoon i surađivao na brojnim drugim projektima velike važnosti na sceni elektroničke glazbe.

U petak, 14. srpnja, na pozornicu Revelina dolazi Argy, DJ i producent grčkog podrijetla koji u protekle dvije godine oduševljava publiku svojim izdanjima. Nakon što je prije dvije godine njegov hit 'Ketuvim' zauzeo prvo mjesto na top ljestvicama, mladi kreativni producent prošle je godine izdao još jednu svjetsku klupsku himnu 'Tataki' na Afterlifeu. Istoimeni EP je ubrzo postao soundtrack sezone Tuluma, a za nekoliko sati bio je na vrhu Beatportove ljestvice izdanja i ljestvice Indie Dancea, što je označilo prekretnicu u karijeri umjetnika, kada je iz underground scene počeo svirati za mnogo širu publiku.

Od svoje dvadesete godine svira u proslavljenom Panorama Baru te je imao rezidenciju u brojnim klubovima na Ibizi, kao što su Amnesia, DC10, HiIbiza, Destino i Pacha. Argyjev album 'The Interior Journey' iz 2021. za Renaissance Records, uz vrlo hvaljene remixeve koji su proizašli iz njega, mnogi smatraju remek-djelom moderne plesne glazbe, a navodi da mu je plan proširiti svoju diskografiju na dramatičan način.

Osim navedenih izvođača, ostatak srpnja u Revelinu obilježit će još šest velikih gostovanja: Vintage Culture, ZHU, Bontan, DJ Diesel (Shaquille O'Neal), Franky Wah i Solardo. Sve informacije o nadolazećim događaja dostupne su na društvenim mrežama i web stranici kluba Revelin.

 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2