Skip to main content
  • 12.12.2023.

Ovog vikenda u Crkvu se vraća Press Play večer te Plastika uz gostovanje DJ Perga

U novom rasplesanom vikendu u Rijeci na repertoaru je gostovanje iz Španjolske te pregršt dobro poznatih lokalnih DJ-eva.

Piše: 

U petak 15. prosinca, Press Play se vraća prvi put ove sezone u riječku Crkvu s gostima Soulfreqom i Dinom Jukićem te rezidentima Bruns Layom i Recepom.

Soulfreq je predvodnik nove generacije riječkih DJ-eva i producenata, koji je na scenu stupio 2017. U svega nekoliko godina dijelio je pult s renomiranim imenima sa scene, a od 2020. izdaje vlastite trake na etiketama poput Dobar House, Kubik, Sure Recordings, Swerve Digital i drugima. Njegov posljednji singl “Bass 4 Love” ovog ljeta je tresao closing partyje na Ibizi uz podršku brojnih DJ-eva.

Dino Jukić je riječki DJ kojeg prate energični setovi i zarazni groove koji se bazira na houseu i tech-houseu, uz koje se znaju naći i minimal, acid i funky zvukovi. Za njegov odabir traka važno je da imaju izraženi i snažni bassline, kickove sa puno perkusija, a prateći vokali su dobrodošli.

Bruns Lay je svoju DJ karijeru započeo u hip-hop, pop i latino vodama prije nego što se pronašao u house zvuku. Recep je svoju karijeru krenuo po lokalnim klubovima, nakon čega je uslijedila selidba u Berlin gdje je pohađao tečaj elektroničke produkcije i performansa kako bi napravio daljnji iskorak u vlastitoj glazbi.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: PRESS PLAY @CRKVA CLUB

U subotu 16. prosinca, riječku Crkvu preuzima Plastika – večer u kojoj se koriste samo vinyli s težnjom stvaranja jake veze s plesnim podijem i putu ka ikonskom DJ-ingu bez upotrebe pomagala današnje moderne tehnologije.

Na prvu Plastika večer sezone u goste iz španjolske stiže DJ Pergo, koji će promovirati svoju vinyl etiketu Drei Vinyl. Za putlom riječkog kluba će se još naći DJ Ogi, Herceg, Makarun, Senkic i Spliffy.

DJ Pergo stiže iz Madrida i svira isključivo na vinylima. U njegovim setovima se osjeti utjecaj techna i hardgroovea 90-ih te ranih 00-ih, a pomnim odabirom ploča drži do toga da nema ponavljanja i monotonije, već se fokusira na stvaranje potrebe za plesom.

DJ Ogi je dugogodišnji rezident i “glavna njuška” riječke techno scene koji će ovog vikenda promovirati svoje novo izdanje na Drei Vinylu. Herceg je iskusni pulski techno igrač, poznat po svojim live isječcima traka te sviranju isključivo vinyla.

Podršku na događaju će pružiti mlade lokalne snage. Makarun je suosnivač kolektiva i izdavačke kuće Kubik te predstavnici krčkog BeatPoint festivala Senkic i Spliffy u b2b izdanju.

Upad do ponosi iznosi 9€, a iza ponoći 11€.

FB EVENT: PLASTIKA

soul gravity desktop
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.