Skip to main content
  • 28.10.2021.

PDV Records slavi 8. rođendan!

Nezavisna etiketa PDV krenula je s radom na simboličan datum 1. studenog 2013. tj. Dan mrtvih koji u svojoj suštini sadrži svojevrstan stav, između ostalih taj je da se u trenucima umiranja diskografije s tim mogu baviti samo zaljubljenici bez kompromisa. Pogotovo kada je riječ o nezavisnoj sferi izdavaštva.

Piše: 

Posljednjih godinu dana izdavačke su nas aktivnosti vodile u raznim smjerovima. Sveukupno smo objavili 11 izdanja. Našlo se tako mjesta za synth-wave / sax jazz zvukove projekta l'after life by coco mosquito Gordana Muratovića, elektroničke egzibicije Plazmaticka, novi album kultnog UK ska / dub / punk benda Inner Terrestrials koji je suizdan s nekoliko nezavisnih europskih etiketa.

Objavili smo dobrotvornu kompilaciju aktera elektroničke scene naziva "Healing Sounds", drugi album šibenskih alternativnih rockera Magul, drugi uradak mediteranskog/world music ansambla Vladimir & Kalafat, split izdanje dvaju prijateljskih HC punk sastava Bijes zdravog razuma i Nula. Izdali smo i treći album dub / hip-hop dua Kali Fat Dub te nastupni autorski singl kao najavu prvog albuma zagrebačkog reggae / dancehall benda One Dread.

Većina naslova izdana je u fizičkom obliku (LP CD) dok smo neka objavili ili (re)izdali isključivo u digitalnom obliku te ih je još nekolicina u pripremi za 2022.g.

Od nedavno smo postali i ekskluzivni distributeri Everland Music i Kontakt Audio etiketa specijaliziranih za reizdavanje kultnih underground naslova 70-ih i 80-ih godina u širokoj paleti žanrova.

Imamo i tjedne preporuke TOP 5 vinilnih izdanja za video magazin klupske i pop kulture Sporky Disco.

Svim posjetiteljima dućana ploča PDV omogućujemo jedinstveni abecedni popust kroz čitav mjesec studeni.

Sudjelovali smo u dobrotvornoj kampanji ''Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti“, kojoj je cilj bio skupiti sredstva za osnivanje i opremanje dva društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku.

Podržali smo i dobrotvorno događanje za Petrinju održano u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU).

Predstavili smo i prvi dio vinilnog izdanja benefit kompilacije aktera elektroničke scene "Healing Sounds" na ovogodišnejm izdanju Dimensions festivala.

Vodili smo i službeni merchandise šator na Outlook i Dimensions festivalima u Tisnom.

Naš pop-up dućan je i ovog ljeta bio prisutan na festivalskoj lokaciji Martinska u Šibeniku.

Imamo rezidenciju u šibenskom vinyl shopu Butiga.

Slurp! festival proslavio je 10 godina uz dobrotvorni karakter i izvođače albuma "Healing Sounds".

Sudjelovali smo i na ljetnom Longplay Dayu u Šibeniku.

Bili smo dio 26. izdanja kulturne manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri.

Tim PDV-a bio je na mjestu događaja sa štandom tijekom pet održanih izdanja Online koncerta u suradnji s Radiom 808 gdje smo proveli virtualnu prezentaciju izdavačke kuće kao i izdanja zastupljenih izvođača.

Virtualni merch štand PDV-a bio je dostupan tijekom Remotea, prvog ikada održanog festivala proširene stvarnosti u regiji.

Postali smo distributeri njemačke etikete Sounds of Subterrania.

Uveli smo i Padni PDVizolacijsku akciju popusta izvođača s naše etikete odnosno odabranih izdanja u vidu LP ili CD paketa iz sfere dub/reggae, punk/HC, electronic, jazz i rock izričaja.

#pločajeuvijeknajboljipoklon

Foto: Ivan Buvinić

Kao dio naše kampanje #pločajeuvijeknajboljipoklon želimo vam predstaviti našeg novog suradnika Ivana Buvinića. Talentiranog, mladog fotografa u čije smo ruke u čije smo ruke prepustili osmišljavanje i kreiranje vizualnog aspekta naših projekata. Pročitajte više na ovom linku.

 

sea star desk
brejcha 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju