Skip to main content
  • 31.05.2023.

Pero FullHouse slavi 30 godina za DJ pultom i organizira turneju 30 Years Tour

Turneja će obuhvatiti neke od najznačajnijih klubova i festivala u zemlji i regiji i trajati će godinu dana, a nastupi će se snimati za istoimeni dokumentarac koji će osim klipova s nastupa uključivati i izjave nekih od najpoznatijih svjetskih i domaćih aktera techno/house scene od početka 90ih do danas

Piše: 


Perin
set će biti presjek njegove karijere, od samih početaka do danas, prateći evoluciju house & techno glazbe sa stvarima koje su obilježile njegovu karijeru i mnoge plesne podije i kojima će pokušati približiti atmosfere s mnogobrojnih nastupa njegove karijere. 

Turneja započinje u varaždinskom klubu Bard na večeri Extravaganza 2 u kojoj će se dočarati atmosfera i emocije legendarnog kluba Extravaganza gdje je Pero više puta nastupio.  U nastavku su potvrđeni datumi koji će se još nadopunjavati tijekom godine. 

3.6.  Varaždin – Bard / Extravaganza 2

16.6. Sarajevo – Dom mladih       

17.6. Mostar – Fortica

8.7. Split / Resistance @ Ultra Europe 

10.7. Split / Resistance After

22.7. Šibenik / Projekt Vojarna

29.7. Trogir / Moondance

4.8. Primošten / Aurora

12.8. Banja luka / Fresh Wave

9.9. Zagreb / Peti Kupe

30.9. Revelin – Dubrovnik

Pero je dj, promotor, organizator, vlasnik etikete, radijski voditelj i prije svega muzički fanatik i nezaobilazni faktor razvoja hrvatske i regionalne techno/house
scene. Za svoj doprinos sceni dobio je nagradu Ambasador za životno djelo.

U svojoj 30 godišnjoj karijeri Pero je kao dj nastupio preko 1500 puta, od lokalnih klubova do mega festivala, organizirao preko 200 događaja od malih klupskih do festivala, ugostio više od 150 međunarodnih artista od kojih mnoge i po prvi put u regiji (Carl Cox, Laurent Garnier...),izdao prvi službeni cd mix Live Dj mix @ Aurora, pokrenuo prve Hr techno i house etikete Omega Ritam i Alfa Ritam.

Svojim je radom utabao put da Hrvatska postane jedna od vodećih festivalskih destinacija. Nastupio je u nekim od najpoznatijih svjetskih underground klubova kao što su Tresor u Berlinu,Concrete u Parizu kao i festivalima poput Love Parade 1999 (Berlin), Techno Parade (Pariz), Dimensions, Ultra Europe, Mayday ,Kozzmozz, Exit , Valkana Beach, Sea Dance, Refresh Festival , Hideout, Moondance… Prvi je domaći dj koji je nastupio na Love Paradeu 1999 koji je bio najveći ikad s 1.6 milijuna posjetitelja, prvi domaći dj na Maydayu i Techno Paradeu. Nastupio je nekoliko puta u hramu techna – berlinskom Tresoru.

Njegov Moondance festival koji se održava u srednjovjekovnoj  trogirskoj kuli Kamerlengo i koji ove godine slavi deseto jubilarno izdanje dobitnik je čak 3 Ambasadora za najbolji domaći  festival. 2017. pokrenuo je novi alias Skeptik kojim predstavlja mračniju stranu techna i electra dok je orginalni brend rezervirao za ekletičniji pristup svemu u ćemu uživa, od housea ,acid & deep housea do Detroit techna.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2