Skip to main content

Perspektivna DJ-ica Adnoir krenula je u osvajanje regije

Sarajevska elektronička scena iznjedrila je novo perspektivno lice

Piše: 


Admira Tahirović poznatija kao Adnoir je perspektivna DJ-ica iz Sarajeva. Iako je relativno novo ime na elektroničkoj sceni, u kratko vrijeme uspjela se izdvojiti na lokalnoj sceni i doći do velikih festivalskih pozornica.

Svoju ljubav i interes prema elektroničkoj glazbi razvila je na partyjima u underground klubovima i posjetima festivala, a u koštac s DJ-ingom se hvata krajem 2019. Završila je DJ školu Modular, koju vodi DJ i producent A Skitzo. U 2021. sudjeluje na regionalnom DJ natjecanju “Let’s Mix It” koje se održava u Beogradu te kao jedina djevojka prolazi u finale i osvaja peto mjesto među ukupno 180 kandidata i kandidatkinja.

Zajedno s Enom Smajić spontano pokrenula je i DJ duo Lotus Lunar, koji je nastao iz želje da se prijave na “Let’s Mix It” te da probaju nešto drugačije. Trenutno, Adnoir nam otkriva da su se više posvetili individualnim aranžmanima.

Za svoje setove Adnoir kaže da su “dosta energični i prepoznatljivi po hipnotizirajučem zvuku,mračnim melodijama i dinamičnom ritmu” te dodaje kako glazba koju vrti jest techno, ali zbog njenog stila miksanja ne ograničava se na samo jedan žanr ili podžanr, već poprilično eksperimentira.

Setove perspektivne DJ-ice Adnoir se može uhvatiti svuda po regiji, no njen dom točnije rezidencija je u klubovima Trezor u Sarajevu i klubu Palma u Tuzli. Početkom prošle godine, pokrenula je i vlastitu seriju eventova Legato, zajedno s klubom Trezor te su zasad organizirali sedam evenata na kojima su ugostili regionalne izvođače s neizostavnom lokalnom podrškom. Glavna ideja projekta Legato, otkriva nam Adnior je promocija techno glazbe i underground kulture na “legato” način. To znači da kroz tehniku vještog miksanja glazbe žele publici ponuditi kvalitetan glazbeni performans.

Osim nastupa u klubovima, Adnoir je nastupila i na nagrađivanom festivalu Garden of Dreams te na EXIT-u gdje je odradila B2B s Milošom Drvenicom. Upravo taj nastup Adnoir nam je izdvojila kao njen najznačajniji do sad jer joj je uvelike doprinio njenom razvoju. Vrijedi spomenuti i njeno gostovanje u osječkom Exit klubu uz REZ ekipu što joj je bilo prvo gostovanje u Hrvatskoj.

Na pitanje koji su joj planovi i želje, Adnoir kaže “Moj osnovni plan za 2023. godinu je da se konačno ozbiljno pokrenem kada je u pitanju glazbena produkcija i dobro zagrijem stolicu. Pri tome svakako namjeravam nastaviti svojim redovnim tempom kada su svirke u pitanju, a najviše priželjkujem regionalne nastupe i suradnju.”

Također, sarajevska DJ-ica nam je rekla da planira podignuti organizaciju Legato događaja na razinu više.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop