Skip to main content
  • alt
  • 18.11.2014.

Pisac deepa i tech housea u Sirupu

Imaš li već plan za vikend ili čekaš da vidiš kako će grah pasti? Ako padne kako spada mogao bi se zateći u Sirupu.

 
U petak se možeš veseliti novoj interdisciplinarnoj avanturi "Fonetika", koju ne zanimaju granice koje odvajaju govor i glazbu. Sve su to vibracije zraka pa su se Sladoled, Basta i Tvrtko odlučili upustiti u kontrolirani eksperiment stavljanja igle na ploču, te na njegovo korištenje u mračnim, glasno ozvučenim prostorima, s ciljem stjecanja uvida u psihologiju razularenih plesačkih masa. Dio eksperimneta možete postati u bezbožnih jedan ujutro i proučavati učinak gramofona sve do osmice.

 
Ali subota, tradicionalni dan za slavlje ama baš ničega osim činjenice da smo živi, u Sirup dovodi komadić povijesti, živuću legendu koja je kroz preko 20 godina rada na sceni ispisala cijelo novo poglavlje deep i tech house scene. 
 
Timewriter je gotovo vlastoručno stvorio novu njemačku školu housea i od '95 ponosno bok uz box, pult uz pult izdaje s Terry Lee Brown JR-om na labelu Plastic City, gdje je ujedno za vječnost zabilježen i naveći dio njegova opusa. Činit će vam se da slušate Motown soul u nekom kiborškom lounge baru. Na neki način uspjeva ostaviti dušu unutar elektronike.
{youtube}a525F9Ajy3o{/youtube}

Na njegov izričaj i put utjecali su, poput prepreka na fliper kuglicu, Depeche Mode, Tears for Fears, Kraftwerk, Gary Numan, Thomas Dolby, Alan Parsons, Vangelis, Jean Michel Jarre i Marvin Gaye. Nedavno je osjetio potrebu da ima nešto svoje i pokreće label Refine, čije ime vjerujemo i samo govori o namjerama destiliranja glazbe i nastavka potrage za dušom u jurcanju elektrona.
 
Gospodin koji unatoč svemu nađe vremena za fanove i nedjeljama im baca Lazy Sunday remixeve na službenoj stranici prošloga mjeseca obavio je i novi remix za Ready mix Records. Radi se o EP-ju Fabiana Kamba naziva "FREE".
{youtube}TVbyARnG0OM{/youtube}
 
Podršku Timewriteru dat će domaće snage; energični Dav, Herya iz Deep'n'Delicious i novi momak u kvartu, Emir. Za ovu sjajnost ubacujete pedesetku i počinjemo jedan sat nakon što se kočija pretvori u bundevu.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2