Skip to main content
  • 4.09.2022.

Pješčana oluja pogodila je ovogodišnji Burning Man!

Posljednji vikend Burning Mana donio je gustu oluju s prašinom koja je gotovo uništila godišnje paljenje goleme drvene figure čovjeka i nasukala vozila u pustinji dok se vidljivost pogoršavala

Piše: 


Vjetrovi s udarima do 35 mph pogodili su Playu rano u subotu poslijepodne nakon što je hladna fronta prošla kroz pustinju, podižući prašinu po Black Rock Cityju, prema Amandi Young, meteorologinji Nacionalne meteorološke službe iz Rena.


Foto MediaNews Group Orange County Re MediaNews Group via Getty Images

Nedugo nakon 16 sati, službeni Twitter projekta Burning Man objavio je da su vrata Black Rock Cityja u oba smjera zatvorena zbog loših uvjeta. Fotografije i videozapisi na društvenim mrežama prikazuju divlje odjevene sudionike kako hodaju i voze bicikl dok ih vjetar zasipa prašinom.

Nemojte voziti” , upozoravali su . “Vozila se zaglavljuju i gube na terenu. Odgodite odlazak dok se vrijeme ne razvedri.”

 

Takvo vrijeme nije neuobičajeno za godišnji festival. Pustinja je sklona ekstremnim vremenskim prilikama tijekom ovog doba godine, zajedno s drugim opasnostima. Neposredno prije ovogodišnjeg festivala , veliki šumski požar zapalio se oko 100 milja od pustinje Black Rock, u okrugu Humboldt, Nevada.

Do 20 sati pješčana oluja je prošla i vrata su se ponovno otvorila, navodi se na Twitter računu događaja. Nešto prije 22 sata skulptura čovjeka je planula, a nebo se razvedrilo.

@prism_magic_tiedye #burningman #burningman2022 ♬ original sound – Twinkley Dots

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by photothea (@photothea)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Patrick (@gruf)

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2