Skip to main content
  • 17.11.2011.

Pogledajte predavanje Andrew Weatheralla na RBMA u Madridu

Veliki Andrew Weatherall je DJ, producent i remixer, jedan od trojice artista koji su u samom početku stvaranja britanskog acid house zvuka pocetkom '80. godina stvorili europsku elektronsku glazbenu scenu.

Piše: 

Naslovna foto

Andrew Weatherall


Svoj rad započeo je uz Paul Oakenfolda na “Hallelujah” remixu od Happy Mondaysa, ali se ubrzo razisao s Paul-om i usao u indie rock i acid house styling Manchestera. Producirao je artiste poput Primal Scream, Beth Orton  i One Dove, a remixirao je jos i artiste poput Björk, The Orb, New Order, My Bloody Valentine i mnoge druge.

Kao dio Red Bull glazbene akademije koja se održala u Madridu Andrew je održao predavanje na temu "John Peelism". Ova rasprava izazvala je golemu pozornost mnogih umjetnika poput Jay Z-a, Erike Badu, Addison Groovea itd. Pogledajte predavanje od Weatheralla.
 

Lecture: Andrew Weatherall (Madrid 2011) from Red Bull Music Academy on Vimeo.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk