Baner

Policija prekinula sinoćnji Rave Svjetskog dana glazbe u Tunelu Grič

Subota, 22 Lipanj 2019

U 21. stoljeću u europskoj Hrvatskoj koja iduće godine predsjedava Europskom unijom događa se da jedan, nekada mali pokret, a danas glazbena kultura sa širokom lepezom događaja biva i dalje smetnja, a ne zabava za mlade.


Tako je sinoć, petnaestak minuta nakon ponoći plavi odred odlučio prekinuti RAVE povodom Svjetskog dana glazbe u Tunelu Grič koji je započeo oko 21h, i to razočaranje svih okupljenih plesača.Kako smo informirani od organa kojima je parola "sigurnost i povjerenje" glazba je prekinuta jer nitko nije prijavio javno okupljanje do 02h. Navodno smo imali dozvolu samo do 22h, pa se pitamo zašto policija nije došla u 22h i ugasila glazbu već je to učinila malo nakon ponoći.Iako je Grad Zagreb izdao dozvolu za korištenje prostora do 02h, a izvor iz HGU kaže da su svi događaji uredno prijavljeni i imaju dozvole za javno okupljanje, kao i ovaj naš čini se da je nekom tamo u mupu zasmetao baš ovaj događaj kojeg odmilja zovemo party.Svi znamo tko u Zagrebu opstruira scenu, i već godinama šalje policiju klubovima, događajima i afterima zbog svoje bolesne ambicije. Takvi ljudi nisu scena i ne treba ih podržavati već u širokom luku zaobilaziti.

Okupljena ekipa se nakon prekida zaputila u Podmornicu gdje je organiziran službeni after. Fotografije iz Tunela Grič donosimo nešto kasnije tijekom dana.

Policija prekinula sinoćnji Rave Svjetskog dana glazbe u Tunelu Grič