Skip to main content

Porculanski Moby

Sasvim neobičan svat i veteran elektronike Moby, uz note, uhvatio se i pera.

Naslovna foto

Moby
 
Tako u lipnju godine koja će se tek razmotati pred nama možemo očekivati izdavanje memoara krhkog naziva Pocelain.
 
Uvijek se nekako čini da učimo od velikih, da želimo čuti njihova iskustva i sjećanja i tako posredno sjesti na druge točke gledišta zbog kojih mi sami znamo više i postajemo bolji. Pa možda ako postaneš dovoljno dobar i ti naposljetku proživiš život vrijedan memoara.

 
Moby se u porculanskom izdanju koncentrirao na početke, prepričavajući prvih 10 godina uspona, od kasnih 80-ih do 1999. kada je exsplodirao album Play. Naracija pokriva čitav spektar događanja i uključuje preseljenje u East Village u New Yorku, u žiži epidemije ovisnosti o cracku, heroinskohg šika i AIDS panike. Što se tiče diskografije obuhvaća razdoblje u kojem su nastali Everything is Wrong i izlet u punk rock s Animal Rights.

 
Autori koji su imali prilike baciti oka na tekst već predviđaju sjajnu budućnost memoaru koji če izdati Faber nakladnik. Salman Rushdie tako napominje "pisanje je odlično, oživljeno suhim humorom koji daje smisao svemu. Njegov prethodnik Herman Mevile bi, čini mi se, istovremeno bio zgrožen i ponosan". Dave Eggars je dodao "ovo je jedna od najsmješnijih i najpristupačnijih knjiga koje ćete ikada pročitati o bivšem kršćansko/alkoholičarskom veganu koji se bavi elektroničkom glazbom".
 
Sviđala vam se njegova glazba ili ne, oduševljeno vi nama uživali u zamišljenim sintetičkim tonovima ili pak naginjali glavu pod onaj specifičan kut nerazumijevanja, jedno je sigurno. Razapet na užetu raznolikih žanrova i glazbenih eksperimenta Moby je sve samo ne konvencionalan,u potpunosti svoj i jedinstven i samim time i manifest onoga što bi umjetnik u svijetu trebao biti. Pa dok memoari ne sjednu i u naše knjižare ostavljamo vas s jednom istoimenom starom.
{youtube}13EifDb4GYs{/youtube}

 

 
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2