Skip to main content
  • 24.04.2023.

Poslušajte drugi album Forest Peopleovog alter ega Oleka -The Veil of Death-

Olēka je bio nominiran za najboljeg regionalnog izvođača prema prošlogodišnjoj nagradi Ambasador

Piše: 


Dragan Lakić poznatiji kao Forest People već neko vrijeme radi i na svom alter egu Olēka. Kroz svoj Olēka alter ego, poznati regionalni DJ istražuje industrijsku i distorziranu stranu techno zvuka. Olēka već ima brojna izdanja na etiketama poput Planet Rhythm, Genesa, Power Vacuum, Mindcut, Dakfloor i Newrhythmic.

Olēka je nedavno objavio svoj novi album “The Veil Of Death” koji predstavlja značajan odmak od prethodnih izdanja, posebice jer trake na novom albumu potiču na razmišljanje i eksperimentalno istraživanje tema koje se tiču smrti i života poslije smrti.

Kroz album Olēka spretno spaa zajedno razne ritmičke i melodijske elemente koji stvaraju mračnu atmosferu zvučnih pejzaža. Organski osjećaj albuma je dodatno pojačan dodavanjem vokala i upotrebom instrumenata, koji su stvorili dodatni sloj dubine i teksture traka.

The Veil Of Death” vuče inspiraciju kroz brojne glazbene tradicije, a u nekoliko traka čuje se i “zvuk Balkana”. Olēka je na ovaj način odao počast svojim kulturnim korijenima koji su dodatno povečali emocionalni rezonancu albuma, zbog dodavanja osobnog i autentičnog dodira.

 

Slušajući Olēkin drugi album, možemo zaključiti kako je to složeni produkcijski rad koji nudi duboko, inspirativno glazbeno iskustvo. Kroz trake Olēka nas tjera na razmišljanje o egzistencijalnim temama, prolaznosti života i uvijek prisutnoj sjeni smrtnosti.

Album je satkan od ukupno sedam traka, a objavljen je na Diffuse Reality Recordsu i dostupan je za slušanje na svim streaming platformama.

Tracklist:

Sviraj Kraj

Berzah

Ponosni Mrtvac – Jelena Ćosović Mix

Nek Mi Stave Okove

Posljednji Pozdrav

Ne Zaboravi Da Umreš

Spavaj

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2