Skip to main content
  • 18.09.2018.

Pozdrav ljetnoj sezoni u pulskoj tvrđi

Sasvim savršena rave kamena utvrda stoji na Štinjanu, bdijući nad pulskim arhipelagom.

Piše: 


Baš kao ljudi, i lokaliteti imaju svoje progresije, životne prstenove i namjene, doba napuštenih osamljenosti i plemenitih misija  – u ovom slučaju onih plesa, zajednice i glazbe. Pa kako je priroda života cikličko kretanje vrtloga, krajevi su neminovni primarni uvjeti novih početaka stoga pulska tvrđava Punta Christo zove na zatvaranje ljetne sezone u subotu 22. rujna, gdje se gušti cijepaju po sredini u dvojno lice Slup! vol4 floora i suparnjaka mu bass floora.

FPC Season Closing Party: Slurp! & Bass floors tako fino za 50 novaca zove na plesnjak zatvaranja od 22 sata do 6 ujutro kada prvi traci zore ljube Pulu. Floorove sjajnog za tebe čuvaju u Slurp! kutu Dejan Milićević, Life4Funk,  Rich i Bebetto, XXL i Allan M da ti ugrije uho introm. Komplementi na Bass flooru sastoje se od Rahmaneea, Arboretum kolektiva, Dr. Obija i Proove, Bas Experiencea i Vibration Addict Soundsystema.

U 20 godina predanog rada Dejan Milićević, kao dio Knee Deep obitelji, prisustvovao je svim velikim glazbenim događanjima koje je obogaćivao svojom mješavinom housea i techna koja s godinama i mirisom iskustva postaje sve bolja. Nakon 80-ak EP-ja koje je pustio u svijet, tek 2011. se odlučuje na prvi autorski album i "Trust and Purpose" kojeg su jubitelji njegova zvuka obrstili do čista u roku od pet dana. Slijedeći uspjeh ovog album,a 2012. izdan je njegov nasljednik "Just Keep Talking Girl" pod okriljem Plastic City labela, a 2014. je za Dejana bila velika godina jer je napokon lansirao svoj vlastiti label naziva Tit0 (Tit Zero Recordings) na kojem mu je prvo izdanje bio ni više ni manje nego DJ Rush. Ovo proljeće rođen je ujedno i novi album "Summation", iznova s golemog berlinskog Plastic Cityja, i nema sumnje da ćeš okus nečeg novog dobiti i u tvrđi.

Za vas bassere do koštane srži, bass experience je sve što stvarno ispunjava i stavlja sve oko tebe na svoje ispravno mjesto. Pa kolektiv upravo ovoga imena nastaje da voli zajedno s  tobom. Ovo je skupina DJ-a, producenata i party organizatora iz Zagreba, Pule i Vodnjana, a sačinjavaju ga: Richo, Jan Becele i BoombarDub. Bass Experience je rođen je iz projekta Bass Explosion 420 2016.godine, kada su Jan Becele (ex Trip to Zion) i Richo udružili svoje snage i oformili glazbenu noć nazvanu Bass Experience u zagrebačkoj Močvari, AKC Medika, i na Fort Punta Christo u Štinjanu. Kasnije im se u zajedničkom djelovanju pridružuje i BoombarDub.

Ne vjeruj nikome tko nije ovisan o nečemu. Vibration Addict Soundsystem stiže iz Sutivanca u unutrašnjoj Istri i nastaje početkom 2015. zbog energije Nevena Šugara. S ciljem  promocije soundsystem kulture u Istri, Neven započinje serijal događanja na kampanji "Bass kampanja" i "Dub inna di brajde". Ubrzo mu se pridružuje i pulski MC Disciple Mark, a inspiraciju pronalaze u soundsystemima King Shiloh, Aba Shanti I, Jah Shaka, Channel One, Iration Steppas… Sessioni ispunjeni masivnim dub vibracijama koje se penju uz kičmu, uz stalno reanimiranu i proširivanu selekciju roots-a i steppas dub-a.

Pa dođi i pleši! Pozdravi se od sjajne sezone sa svojim kredom i jednako sjajnim izvođačima. Sve se tu i tamo mora sakupiti i povući u sebe kako bi se vratilo veće i bolje  novom ciklusu. Regeneracije su jednako važne unutra prstena napretka kao i trud Fort Punta Christo zna sve tvoje tajne i nije je briga – dok god nastavljaš plesati!

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2