Skip to main content
  • 17.05.2015.

Poziv na radionicu “Remiks identiteta”

Udruga Metamedij u sklopu provedbe projekata Nomen i Metamedia Lab – Remiks (nevidljivih) identiteta Istre, objavljuje poziv za sudjelovanje na radionici remiksiranja tradicionalne glazbe nacionalnih manjina koja će biti održana od 25. do 31. svibnja 2015. godine.

Piše: 


Prijave su otvorene do 18. svibnja. Mjesto radionice je Metamedia klub u Puli. Voditelji Dario Marušić, Goran Farkaš i Marino Morosin će kroz sedam dana radionice prezentirati tradicionalnu glazbu nacionalnih manjina u Istri. Kroz program bit će predstavljeno sempliranje, aranžiranje i masterizaciju na primjeru pojedinih pjesama u modernoj elektronskoj glazbi. Radionica "Remiks identiteta" uključuje 3 modula edukacije:

Ableton i Reason produkcija te remiksiranje
Predavanja o tradicijskoj glazbi
Jam session

Cilj radionice je edukacija iz područja remiksiranja tradicionalne glazbe kroz elektronsku glazbu (hip hop, drum n bass, techno, house, trap, dubstep). Kroz timski rad bit će producirane tri pjesme koje će biti prezentirane u javnosti. Ujedno, polaznici će uz mentoriranje voditelja biti uvježbani za live jam session. Polaznicima radionice omogućit će se nastupi i sudjelovanja na raznim događajima, festivalima i koncertima u Istri i Hrvatskoj. Pjesme će biti promovirane putem audio i video izdanja i net-labela.

Prijave na radionicu remiksiranja možete slati na contact@metamedia.hr.

O voditeljima:

Dario Marušić glazbenik je i etnomuzikolog koji već 35 godina neumorno širi spoznaju o suvremenosti istarskog tradicionalnog glazbenog izraza. To je glazba koja i u današnje vrijeme zvuči jednako aktualno, kao dokaz nadmoći kulture nad svim problemima čovjeka novog doba. Šurle, mih, sopele ili dvojnice mogli bi biti zvukovi iz daleke prošlosti, ali jednako tako i zvuk ljudi budućnosti. 1981. godine osnovao je etno sastav ISTRANOVA, prvi sastav takve vrste u zemlji. Nastupa kao solist, nastupa s grupom “Marusic Is trio”, te surađuje s mnogim međunarodnim i domaćim sastavima kao gost solist na tradicionalnim instrumentima. Diskografsku nagradu Porin osvojio je 2000. za najbolji album etno glazbe.

Goran Farkaš je etnomuzikolog, multiinstrumentalist i kreativna snaga etno sastava Veja iz Pazina. Rođen je u Puli 1989. godine. Hrabro i mladalački koristi tradiciju da bi se glas i note Istre čuli diljem svijeta. Svira u pazinskom folklornom društvu i limenoj glazbi, osječkom orkestru Mišina te na makedonskim gajdama vokalne skupine Despina. Pokrenuo je Festival TradInEtno u Pazinu i glazbeni je direktor festivala Sedam dana stvaranja.

Marino Morosin a.k.a Rinoma, mladi umjetnik i producent iz Vodnjana, svoju karijeru započinje sredinom 2000-ih u sklopu grupe DEM-crew u kojoj se bavi produkcijom i beat makingom. Nakon toga, s grupom Soundcheck Regaz izdaje album "Macchiato i čaša vode" na kojem se produkcija usmjerila više prema jazz i alternativnom hip-hopu, uz live izvedbe s bendom. Godinu dana kasnije okreće se samostalnom projektu u kojem je fokus prebačen na Chill Trap /Electronic Beats glazbu. Rezultat projekta je EP s naslovom "We Can Fly" kojeg možete poslušati na SoundCloudu. Trenutno uz rad s Kooladeom radi i na svojem novom EP-u.
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2