Skip to main content
  • 2.05.2023.

Poznati festivalski brend želi zaštiti izraz PLUR i uzeti pod svoje

Korisnici reddita su otkrili kako je poznati američki festivalski brend podnio zahtjev za autorsku zaštitu izraza “PLUR”

Piše: 


Početkom veljače, festivalski brend Insomniac je potiho podnio zahtjev prema Američkom uredu za patente i intelektualno vlasništvo da prisvoji, zaštiti i isključivo koristi izraz “PLUR”, dobro poznat svim ljubiteljima elektroničke glazbe.

Kako je vidljivo u njihovoj prijavi, Insomniac želi zaštiti riječ “PLUR” kako bi mogli pokrenuti odjevnu liniju te prodavati proizvode s tom popularnom kraticom.

Prije nekoliko dana, kada su redditori otkrili da je Insomniac u tišini pokušao zaštiti riječ “PLUR”, pokrenuli su peticiju kako bi zaustavili festivalski brend u tom procesu. U svega par dana, više od 10 tisuća partijanera potpisalo je peticiju, a željena brojka je 15 tisuća potpisnika. Peticiju možete potpisati klikom na poveznicu.


Foto Insomniac / Reddit

Kreator peticije Petar Ecomos objašnjava “Korištenje PLUR-a ne bi trebalo imati neko legalno vlasništvo ili zaštitu od strane brenda. Pokušaji određeni ljudi i kompanija da zaštite PLUR, čine upravo suprotno od onoga što taj izraz promiče.”


Foto Insomniac / Reddit

Fraza PLUR kruži svijetom elektroničke glazbe još od 90-ih godina prošlog stoljeća kada je riječi “Peace, Love, Unity and Respect” popularizirao newyorški DJ Frankie Bones.

 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2