Skip to main content
  • 2.05.2023.

Andrea Ljekaj je pokrenuo novi koncept i vlastitu izdavačku kuću Atje

Višestruko nagrađivani producent i DJ započinje novo poglavlje u svojoj karijeri

Piše: 

 

Andrea Ljekaj je pokrenuo Atje, novi koncept i glazbenu etiketu usmjerenu na revolucioniranje suvremene glazbe u Hrvatskoj. Etiketa je osnovana pod američkom distribucijom uz podršku istomišljenika s ciljem stvaranja novog kanala za interesantne nadolazeće umjetnike, ali i kao outlet za slobodu u vlastitom kreativnom stvaralaštvu.


Foto Vladimir Velickovic

Rođen u Beogradu, “odgojen” u Berlinu, baziran u Zagrebu, Andrea Ljekaj pruža širok glazbeni stil koji obuhvaća žanrove od downtempa i dubstepa do housea i techna, a svojim glazbeni potpis Andrea najviše voli opisati “višebojnim”. Do sada je imao prilike objavljivati svoju glazbu i remixe na etiketama kao što su Get Physical, Oddity, Elrow i Endangered, a sada ćemo slušati njegove stvari i na Atjeu.

Nakon godinu dana provedenih fokusirano stvarajući novu glazbu, Andrea je mudro odabrao “Sapore Puro” kao premijerno izdanje na novoosnovanoj glazbenoj etiketi i konceptu Atje. "Sapore Puro" spaja elemente ambienta, downtempa, housea i bass glazbe, predstavljajući preokret u raznolikom i zanimljivom novom smjeru. Naslov izdanja, koji se prevodi kao "čisti okus", sugerira poseban i jedinstveni zvuk.

Sapore” upečatljivo otvara s ritmičkim, dubokim elektroničkim vibracijama i suptilnim, slojevitim  filmskim osjećajem koja ostavlja dojam da se radi o savršenoj glazbi za film koji još nije snimljen. Elementi bluesa donose pulsirajuću soulful emociju, dok zajedno, sve komponente stvaraju jedan veći, isprepleteni glazbeni narativ koji gradi napetost i izaziva kozmički mood.

"Puro" je putovanje kroz tamne kutove multiverzuma bass glazbe, s napetim psihodeličnim trenucima, autentičnim perkusijskim zvukovima i tajanstvenom atmosferom. Ovaj energični spoj drum'n'bass, junglea i footworka, s diskretnom melodijskom podlogom i distorziranim vokalom, stvara jedinstvenu teksturu.

Andrea Ljekaj je dugi niz godina, kroz razne projekte, istraživao ove zvukove i s uzbuđenjem ih je konačno objedinio u debitantskom Atje izdanju koji na sjajan način predstavlja stilsku smjernicu nove izdavačke kuće.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2