Skip to main content

Prekinuto suđenje optuženima za smrt 21 osobe na Love Paradeu 2010.

Njemački sud završio je suđenje trojici promotora techno glazbe optuženih za ubojstvo na događaju na kojem je 2010. godine u stampedu poginula 21 osoba.

Piše: 


Žrtve su smrtno stradale u stampedu ili su se ugušile kad je izbila panika u zagušenom tunelu na festivalu Love Paradeu u zapadnom dijelu Duisburga. Te godine na paradi je bilo miljun posjetitelja.

Više od 650 osoba je povrijeđeno u gužvi tijekom Love Paradea u srpnju 2010. Deset zaposlenika grada Duisburga i organizatori Love Paradea su optuženi i uhićeni.

Oakenfold, Van Dyk i Van Buuren uključili se u pomoć žrtvama Love Paradea

Prošle godine je sedam optuženih oslobođeno

Suci su rekli kako je pandemija koronavirusa donijela zatvaranje sudova, a s time i prekid suđenja trojici promotora koje traje već deset godina. U srpnju ove godine isticao je rok po njemačkom Ustavu u kojem se morala donijeti odluka.

Odluka o prekidu suđenja bila je očekivana

Prošli mjesec suci su upozorili da ograničenja poput društvenog distanciranja znače da je vrlo mala vjerojatnost da će doći do donošenja presude. U brojnim svjedočanstvima BBC saznaje kako radio veza policije i vatrogasaca nije funkcionirala kako bi se spriječila katastrofa, tako da je broj optuženih mogao biti puno veći i širi od trenutnoga.

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop