Skip to main content
  • lau
  • 6.05.2021.

Premijera dokumentarnog filma Laurent Garnier: Off The Record

Novi dokumentarac o životu i karijeri Laurenta Garniera i njegovom utjecaju na svijet techna trebao bi biti predstavljen ovog tjedna u Copenhagenu.

Piše: 

Naslovna foto

lau


Laurent Garnier: Off The Record premijerno će biti prikazan na filmskom festivalu CPH: DOX 7. svibnja. Dokumentarac služi kao uvid u Garnierovo podrijetlo, a njegov rad zaslužan je za evoluciju techno scene širom svijeta. U dokumentarcu se pojavljuju imena poput Carla Coxa, Richieja Hawtina, Setha Troxlera, Kerri Chandlera, The Blessed Madonne, Jeffa Millsa.


Photo by Xavier Duquesne

Dokumentarac napokon dobiva svoju kazališnu svjetsku premijeru na fantastičnom festivalu CPH: DOX! Garnier je tweetao. "Tako sam oduševljen!"

"Milijun hvala svima vama koji ste nam pomogli na bilo koji način da ostvarimo ovaj san", nastavio je Garnier u odgovoru. "Merci Merci Merci."

Iako je porijeklom Francuz, Laurent Garnier počeo je DJ-irati u Manchesteru 1986. Nakon povratka u Francusku radi ispunjavanja vojnih obveza, početkom 90-ih organizirao je legendarne događaje poput Wake Up-a and Dijon. Svoj prvi album "Shot in the Dark" objavio je 1995.

U ovoj je najavi također objasnio da će soundtrack dokumentarca biti objavljen isključivo u obliku dvostrukog vinila putem Ed Banger Recordsa, a objavit će se tek nakon puštanja filma u francuska kina, za što još uvijek nema datuma (kao ni za ostatak svijeta).

'Laurent Garnier: Off The Record', koji je nakon više od dvije godine priprema dovršen tijekom prvih mjeseci 2020. godine, objavljen je 21. lipnja 2020. putem privatne veze kojoj su mogli pristupiti samo svi koji su pomogli u simboličnom crowdfundingu (zatražen je samo jedan euro doprinosa) za financiranje dokumentarnog filma. Režirao ga je Gabin Rivoire, redoviti suradnik Francuza koji snima njegov film Yeah! Festival, prateći ga već širom svijeta na nastupima između 2018. i 2019. godine.

Garnier u filmu objašnjava fenomen acid house i rave scene koji je krajem 80-tih i početkom 90-tih okupirao metropole poput Berlina, Londona, Detroita. Dokumentarac je prepun snimki i materijala iz tih vremena.

Mjesec dana prije lockdowna u cijeloj Europi naša novinarka Tina Ladić bila je na njegovom partyu u klubu BLITZ u Minhenu s kojeg reportažu možete pročitati ovdje. Potom je i razgovarala s Laurentom telefonski te je napravila intervju u kojem je izjavio "Nikad se ne prilagođavaj… radi glazbu za sebe!" Pročitajte ga ovdje!

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2