Skip to main content
  • 12.03.2024.

Pripreme za ljeto – Haris Čustović otkriva kako producirati funky house u Abletonu

Iskusni dubrovački glazbenik i producent, četvrtkom od 17 sati na svom YouTubeu kanalu kroz edukativni serijal streamova “Radionica Valova” dijeli znanje u Abletonu.

Piše: 

Novi tjedan, znači novi edukativni stream Harisa Čustovića. U svom serijalu “Radionica Valova“, iskusni dubrovački glazbenik je već prošao nekoliko elektorničkih žanrova poput melodic tech housea, tech housea, deep housea i minimala.

Ovog četvrtka, na red dolazi produkcija funky housea s kojim se Haris imao prilike susretati dugi niz godina. Još 90-ih godina dok je živio u Londonu, često je posjećivao Ministry of Sound gdje se takav zvuk krenuo stvarati. Danas, funky house je neizbježan na svim ljetnim lokacijama od Jadranske obale i otoka preko Mediterana i Ibize pa do svih ostalih krajeva svijeta.

Ususret novom izdanju “Radionice Valova“, dubrovački producent se prisjetio svoje suradnje s kraljom funka Dinom Dvornikom na pjesmi “Splitska Noć” koja je izašla na albumu “Pandorina Kutija“.

Upravo za četvrtak, Haris Čustović najavljuje kako će inspiraciju za skladanje funky housea vući iz svojih dana posjećivanja Ministry of Sounda te kroz sjećanja na rad hrvatskog kralja funka, posebice njegove “Ti si mi u mislima”.

foto: Dino Dvornik u Harisovom studiju u Londonu, circa 2002.

Pjesmu će krenuti graditi od piano riffa, koji baca malo na italo disco koju će spojiti s funky bas linijama, a gdje će ga sve kreativna inspiracija u Abletonu 12 odvesti, provjerite u četvrtak od 17 sati u Harisovoj “Radionici Valova“.

Tko je Haris Čustović?

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk