Skip to main content
  • 13.03.2024.

Cortex Thrill izdali traku “AI Metamorphosis” s kojom donose novi uzbudljivi zvuk

Nagrađivani hrvatski duo otkriva prvi ovogodišnji produkcijski uradak.

Piše: 

Cortex Thrill se vraćaju Bonzai Recordsu s vrhunskim izdanjem “AI Metamorphosis“, koji slijedi nakon njihovog posljednjeg izdanja “Dimensions“‘ koji je uživao veliku podršku na techno ljestvicama.

Na Beatportu, novi single već se nalazi pri samom vrhu na dvije top 100 liste – “Hard Dance / Hard Core” (na 6. mjestu) i “Techno Peak/Driving” (na 28. mjestu).

Ovaj uzbudljivi novi zvuk Cortex Thrilla spaja elemente njihovih hard trance i techno korijena iz ranih 90-ih s uglađenim tech grooveom koristeći moderne tehnike produkcije. Stalno se razvijajući, momci ostaju na čelu scene, nudeći kvalitetne originalne i remix radove za naše zadovoljstvo. Belgijski rave majstor Anonymize (koji je nastupao nekoliko puta na Tommorowlandu, Legacy Festivalu, Festigo), vratio se s još jednim sjajnim remiksom gdje očekujte da ćete biti oduševljeni hard ritmom, i zanimljivim elementima hard trancea.

Novi singl Cortex ThrillaAI Metamorphosis” poslušajte ovdje.

Osim što su radili na vlastitoj produkciji, Cortex Thrill su odradili dva remixa – jednog za našeg DJ-a i producenta Oversounda koji se našao na njegovom EP-ju “Metroplex” i jedan za Andyja Woldmana i Romana Smitrella i njihov “Scutum“.

Renomirani hrvatski duo otkriva da uskoro izlazi i njihov treći ovogodišnji remix, koji će biti novo progresivno izdanje legendarnog producenta Jaydeea (tvorca hita “Plasic Dreams). Također, najavljuju i jedan remix za Bonzai All Stars koji će biti u techno stilu.

Cortex Thrill 2024. neće provesti samo u studiju, već i za DJ pultom. Pozvani su i na ovogodišnji Legacy Festival u Belgiji koji će se održati 14. i 15. lipnja na jezeru Zilveremeer, gdje će nastupiti na glavnoj pozornici. Vizualne za Legacy Festival je i ove godine napravio (kao dizajner) sami Ivo T. Montina, čiji je rad prepoznat i kod nekolicine belgijskih klubova te je sve prisutniji u dizajnu evenata u Belgiji, ali i šire.

Za sami kraj, iz Cortex Thrilla naslućuju veliku mogućnost nastupa na Tomorrowlandu sljedeće godine na Bonzai Stageu.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2