Skip to main content
  • hemendex
  • 3.12.2012.

Pristupačniji i optimističniji Hemendex

Splitsko-zagrebački synth-pop/newwave/postpunk bend Hemendex s novom je postavom pripremio i novi zvuk koji daruje na besplatan download i samo čekaju na vaše kritike i pohvale.

Naslovna foto

Hemendex

Kombinacija brzih ritam mašina, old school sintisajzera i modernih (indie) pop utjecaja je ono što će obilježiti novi album, a neće izostati ni njima karakteristična fuzija analognih/digitalnih sintetičkih zvukova s distorziranim gitarama.

{youtube}LQ1sZEW7NJE{/youtube}

Demo iz youtube linka "Fall Together" je jedna od pjesama koji će se naći na novom albumu "Solution to Reality", zbog kojeg Hemendex ulazi u studio idući mjesec. Za razliku od vinilnog "Reset 1" iz 2010. i prošlogodišnjeg "Reset 2" CDEP-a u izdanju Geenger Records, nadolazeći "Solution to Reality" donosi nešto pristupačniji, optimističniji i melodičniji ton.

{youtube}Gen1BBlwQUc{/youtube}

Uobičajeni mračni tonovi i brze ritam mašine su ovaj put nadopunjene pop i italo utjecajima. Novi album se očekuje početkom 2013. Do tad besplatno downloadajte tri nove pjesme u demo verziji – "Fall Together", "Initial Ideas" i "Just Because" – koje najavljuju nadolazeći album "Solution to Reality".
Cijeli paket "November Sessions 2012", u kojem se nalaze i wallpaperi, možete preuzeti s Hemendex.bandcamp.com

{youtube}PYFauFlhsjU{/youtube}

U svojoj dosadašnjoj karijeri od 2008. Hemendex su pozornice dijelili s mnogobrojnim žanrovskim kolegama, od kojih se ističu nastupi s Ladytron, Handsome Furs i The Young Gods te nastupali na regionalnim festivalima poput Mars festivala, Terranea, Exita i drugih.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk