Skip to main content
  • 1.12.2019.

Propustili ste pročitajte – kratke vijesti iz svijeta koje su obilježile tjedan

U ovotjednom pregledu najzanimljivijih vijesti sa svjetske elektroničke scene izdvajamo slijedeće

Piše: 


1. London Music Conference pokreće "Accelerator" program za nadarene umjetnike i talente industrije

2. Pete Tong je u "Essential New Tune" izveo premijeru trake "Cuttin Headz" koju zajednički potpisuju The Martinez Brothers & Louie Vega. Poslušajte ovdje i premotajte na 35:37

3. Amsterdam Dance Event je ostao bez direktora uoči 25. izdanja. Prošle godine nakon 23. izdanja festival je napustio Richard Wijsma, na čije mjesto je sjela Mariana Sanchotene. Nakon samo jedne godine za kormilom ove najveće svjetske elektroničke glazbene smotre Mariana je izjavila kako se u budućnosti želi posvetiti radu u kulturi.

4. Preminuo Robert Sillerman osnivač SFX Entertainment – poznat je po tome što je svoj kapital uložio u brojne EDM brandove početkom 2010. imajući plan zavladati svjetskom elektroničkom industrijom. To mu je u jednom trenutku i pošlo za rukom budući da je držao u šaci brandove Creamfieldsa Beatport/Beatportal, ali i pokrenuo najveću touring tvrtku u svijetu Live Nation. Pretjerani rashodi su ga stajali bankrota.

5. Ricardo Villalobos i Max Loderbaeur obradovali su nas novim albumom "The Clouds Know" pod pseudonimom Vilod koji izlazi na vinylu. Na njemu kombiniraju utjecaje apstraktne elektroničke glazbe, free jazza i housea. Album s 11 pjesama dostupan je na Honest Jons. Stiže četiri godine nakon njihova debija i albuma "Safe In Harbor".

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2