Skip to main content
  • 17.11.2023.

Prvi studijski album One Dreada “Rewind, Play, Repeat” u izdanju PDV-a

Zagrebački reggae/dub/dancehall sastav One Dread osnovani su 2007. i otada nastupaju diljem Hrvatske i Europe, od malih klubova do velikih festivala, ali tek se 2015. oformila postava u kojoj su TNT vocal force; Tea, Nika i Tena, iz pozicije pratećih vokala prešle u frontu

Piše: 


Naglasak su dosad stavljali uglavnom na obrade hitova roots, reggae, ska i dub velikana, no uslijed pandemije bend je bio primoran uzeti pauzu od nastupa, što je stvorilo višak vremena za rad na autorskom materijalu. Do sada su odsvirali preko 400 koncerata diljem Hrvatske i regije, a zbog svoje specifične TNT vokalne sekcije One Dread su jedinstveni glazbeni sastav na ovim prostorima.

2021., pjesmom "Remembering", počeli su davati prve naznake o radu na vlastitom albumu, u međuvremenu su izbacili još dva singla s pripadajućim video spotovima: "Migthy Lioness" i "Mr. Nicey Nice", ove godine su u studiju naposljetku sve završili, i konačno smo dočekali izlazak prvog autorskog albuma “Rewind, Play, Repeat” (PDV067)

Članice i članovi benda su: Tea Anzulović, Nika Starčević i Tena Starčević kao vokalistice (TNT vocal force) i četvorica instrumentalista okupljenih pod zajedničkim nazivom Bad Boys (Goran Egić, Borna Ivezić, Ivan Perković i Matej Smiljanić). Mix albuma potpisuje Dr.Obi (Amplifyah music), a mastering Filip Motovunski (FM Mastering). Na albumu će biti ukupno osam pjesama među kojima se nalazi i jedan odličan featuring (s Chakkom iz Kali Fat Duba), dok je za grafičko oblikovanje covera albuma zaslužan Mislav Lešić (Lord Chardak).

Album je, u izdanju PDV-aod 10. 11. 2023. dostupan digitalno i na CD-u, dok vinilno izdanje stiže početkom 2024. godine.

 

paul 1 desktop
promo djs
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.
paul 2 mobile
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.