Skip to main content
  • paul kalkbrenner
  • 21.07.2013.

Rave kao anti-politički bunt

Najnoviji spot njemačkog producenta i DJ-a Paula Kalkbrennera, “Der Buhold”, vodi nas u svijet ranih raveova.

Naslovna foto

paul kalkbrenner
 
Riječ je o spotu za stvar s njegovog najnovijeg albuma, “Guten Tag”, a snimke korištene u spotu  datiraju iz vremena raveova u Istočnoj Njemačkoj tijekom devedesetih, a tu su i snimke s live nastupa samog Kalkbrennera.
 
Techno producent kaže kako ga je sama traka podsjećala na rane dane raveova, dane kada je odlazak na underground raveove bio svojevrsni anti-politički bunt. “Za mlade u Istočnoj Njemačkoj nije bilo dijela života u koji se nije uplela politika”, pojašnjava Kalbrenner nastavljajući kako se uvijek sve vrtjelo oko zastava, himni i uniformi. “Ovo je bila ljubav, mir i palačinke – prvi put smo mogli napraviti nešto kao pojedinci, prepustiti se hedonizmu.”
{youtube}6D8xtgaEzCo{/youtube}
 
Tom istom hedonizmu možete se prepustiti i vi ukoliko se uputite na Barrakud gdje Kalkbrenner premijerno nastupa u Hrvatskoj.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2