Skip to main content
  • 9.03.2018.

Rave na najvećoj nadmorskoj visini pripada Paul Oakenfoldu. Vani je trailer!

Ako je tvoj život i posao bilo kakav kreativni pothvat već ti je odavno jasno da obično nije adresa na kojoj ćeš živjeti svoje dane, pa tako i jedan od istinskih pionira DJ-inga, Paul Oakenfold, je prošle godine krenuo na seriju ekskurzija nazvanu SoundTrek, koja je započela u južnom kampu Mount Everesta.

Piše: 


Nakon uspona na 5364 metra ideja je bila odsvirati "the highest party on Earth" dok simultano prikuplja sredstva za preživjele u golemom potresu koji je 2015. pogodio Nepal. Oakenfold je ovaj pothvat izveo i povodom 30 godina prvog ljeta ljubavi koje se dogodilo u Velikoj Britaniji, a evo što je komentirao:
{youtube}Hk9KJzXmJJI{/youtube}

"Nakon dvije godine planiranja, upravo smo završili SundTrek party na vrhu svijeta bazi Mount Everest kampa dok smo u procesu uspjeli prikupiti i novac za dobrotvorne svrhe. Također smo uključili lokalne talente i dali lokalnoj zajednici DJ opremu koju je za event ljubazno pružio Denon".

Kao sinonim visine, majka svih planina, krov svijeta i životni izazov nemalom  broju alpinista, penjača, pustolova i onih u potrazi za upornošću i katarzom stoji nemilosrdni masiv Mount Everesta.  Rekordi su više manje ovdje samo kao činjenice sadašnjosti, ni po čemu ne osporavajući ideju svog neminovnog rušenja, Stoje kao tranzitne faze postignuća sve dok se ne pojavi netko tko je spremam na više, granice su tako i tako samo iluzije, zajednički nazivnici običnog i neposebnog.

Slobodan si skoknuti na video snimljen na veličanstvenoj planini koji prikazuje Oakenfolda kako za malim pultom svira za jednako tako malenu publiku koja sjedi. Kako je nepalski DJ Rnzen Jha objasnio, razlog zbog kojeg sjede je da je zrak toliko rijedak da bi vrlo brzo ostali bez daha da uopće pokušaju zaplesati. Pod oblacima ne vrijede jednaka pravila kao na zemlji (vjerojatno si zato bogovi toliko dopuštaju). Nenahranjene zvijeri plesa, ipak je hvale vrijedan zanimljiv, neobičan humanitarni projekt koji je zahtjevao dugotrajno logističko planiranje.
{youtube}LZev2lNKqp4{/youtube}

Izašao je i službeni trailer nakon kojega očekujemo i premijeru dokumentarnog filma o projektu. U nastavku možete poslušati i album "Mount Everest: The Base Camp Mix".

{youtube}J0LmlkVb_rA{/youtube}

 

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2