Skip to main content
  • 6.06.2023.

Paul Oakenfold optužen za seksualno uznemiravanje od strane bivše asistentice

Tvrdi da se DJ nominiran za Grammyja izlagao i više puta masturbirao za vrijeme dok je ona radila za njega

Piše: 


Hvaljenog DJ-a i producenta Paula Oakenfolda njegova bivša osobna asistentica optužila je za seksualno uznemiravanje. Optužbe su izašle na vidjelo u novoj tužbi koju je u petak (2. lipnja) podnijela žena koja je prije radila za njega na Vrhovnom sudu LA-a.

Identificirana kao Jane Roe, 24-godišnjakinja traži odštetu veću od 25.000 dolara (20.000 funti) i tvrdi da ju je u brojnim prilikama maltretirao DJ nominiran za Grammyja. Prema informacijama, pritužba se sastoji od pet tužbi, a sve su se dogodile nakon što je angažirana u listopadu 2022. i dodijeljena da bude glazbenikova osobna asistentica za 20 dolara po satu (20 funti).

U podnesku također navodi da su New Frequency Management i Stepanek Management — dvije tvrtke koje vodi izvršni direktor Paul Stepanek — prekršile njezina radna prava, te joj je predočila ugovor o tajnosti podataka kada je upravi prijavila incidente. Odbijajući potpisati papirologiju, tvrdi da joj je onemogućen povratak na posao i prijetilo joj se gubitkom posla.


Foto: Ministry of Sound

U dobi od 59 godina, Oakenfold je imao dugu karijeru kao tvorac brojnih vinyla, remikser i trance DJ. Također je napravio remixeve za nebrojene izvođače, uključujući The Rolling Stones , Britney Spears , Madonnu, Muse i Michaela Jacksona . Nastupao je u kampu ispod Himalaye, kod drevnog Stonehengea i drugdje.

U vrijeme pisanja, Oakenfold još nije odgovorio na optužbe podignute protiv njega. Prethodnih godina za seksualno uznemiravanje prijavljeni su Erick Morillo i Derrick May. Erick Morillo je zbog pritiska uoči suđenja počinio samoubojstvo.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2