Skip to main content
  • 21.01.2021.

Regionalni Zoom: Nebs Jack

DJ i producent Nebs Jack prepoznatljiv je već niz godina na regionalnoj sceni elektroničke glazbe i jedan je od glavnih izvođača ovog zvuka u Bosni i Hercegovini.

Piše: 


Ostvario je respektabilnu diskografiju – Endless, Elegija, Obsesion, Hope, I'm Coming Up, Missile, Dance For Me … suradnju s uglednim izdavačima poput Manual Music, Milk & Sugar, Deepalma, Blacksoul Music, The Purr i još mnogo toga.

Ono što Nebsa čini jedinstvenim je prepoznatljiv glazbeni stil gdje suptilno, izgovoreno u glazbenom smislu, pleše među žanrovima elektroničke glazbe, pokazujući često izvrsno znanje o svjetskoj glazbenoj diskografiji, što pomaže njegovom dubokom odabiru produciranja i u spoju s DJ vještinama čini jedinstvenu i fantastičnu kombinaciju.

Osim po svom glazbenom izričaju, Nebs Jack je ekskluzivan po svojim promocijskim naporima u stvaranju i jačanju regionalne elektroničke glazbene scene. Također je prepoznat kao osnivač najvećeg festivala elektroničke glazbe u Bosni i Hercegovini (Fresh Wave Festival, Banja Luka).

Sam festival zasnovan je na Nebsovom konceptu i ideji, dok ga je njegovo bogato iskustvo u nastupu za publiku na festivalu definiralo kao jednog od njihovih omiljenih, kojeg također poštuju i drugi izvođači iz festivalske sfere.

Neka od imena koja je ugostio na festivalu i stao rame uz rame su Boris Brejcha, Hernan Cattaneo, Roger Sanchez, David Morales, Mark Knight, James Zabiela, Umek, Butch, Kaiserdisco, The Shapeshifters, Metodi Hristov i mnoga druga.

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.