Skip to main content
  • 24.03.2018.

Riječko kazalište kao inspiracija za novo izdanje Andrea Ljekaja

Ožujak je mjesec u čijim se zadnjim trzajima usnuli svijet budi i okupan prvim Sunčanim zrakama punim plućima udiše proljeće, ali ovom prilikom ožujak doživljavamo u znaku travnja tj. 'Aprila'.

Piše: 

Lice kojemu posvećujemo vaše današnje čitanje je perspektivni DJ i producent koji je vlastito dvorište zamjenio sa onim berlinskim odakle je odlučio vlastitu karijeru uzdići za koju stepenicu više. Ime mu je Andrea Ljekaj, a njegovi uratci iza zatvorenih vrata studija u kojima njeguje dozu dubljeg, progresivnog i melodičnog zvuka pretvaraju se u glazbeno štivo kojemu pažnju posvećuje sve veći broj ljudi. Doduše, za dotičnoga to nije ništa novo jer svako njegovo izdanje do sada se našlo na tracklistama velikih igrača underground scene pa je tako zasviran na Burning Manu, BBC Radio 1 i Boiler Roomu, a dodatni support stiže od Dubfirea, Jamie Jonesa i Laurent Garniera.

Gospodin Ljekaj tokom tekućeg nam ožujka izbacio je svoju drugu ovogodišnju produkciju, naslovljenu 'Filo'. Radi se o izdanju koje stiže kroz spomenuti EP 'April' gdje glavnu ulogu ima još jedno mlado i perspektivno ime, Jonas Saalbach. Ovakav naziv, skraćenica od 'Filodrammatica', proizašao je iz njihovog kulturnog druženja kada su posjetili riječkog kazalište. Veliki uspjeh, te njima samima potvrda odlične produkcije, stiže u okviru Beatportove ljestvice gdje su najviše dogurali do pozicije 24..

Mjesto na kojemu se njihova zajednička suradnja udomila je Einmusika Recordings. Berlinska etiketa vlasništvo je DJ i producenta Einmusik koji joj je vrata otvorio 2008. godine.

Uronite u ovih sedam plus minuta trake koja će vas ispuniti osim svoje melodičnosti, dozom misterije baciti dio svoje magije gdje god se zasvira. Enjoy!

Link gdje u košaricu možete pospremiti 'Filo' koju su do sada podržali Above & Beyond, Pete Tong, Luca Agnelli, Hernan Cattaneo i Eelke Kleijn. -> https://www.beatport.com/track/filo-original-mix/10312972

>Andrea Ljekaj virtualno<
[FB]
[TW]
[SC]
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2