Skip to main content
  • 24.03.2018.

Pokrenuta je crowdfunding kampanja za spas Ambasade Gavioli – #save Cathedral

Svaki završetak nečeg lijepoga svojim dolaskom označuje kraj jedne ere u kojoj su se naše emocije u tim susretima vinule u visine, gdje ispunjeni srećom u cijelom tijelom shvaćamo kako su ti trenuci nešto što želimo da traje vječno. Što kada jedan rejver ili rejverka izgube svoji omiljeni dom za ples?

Piše: 

Tisuće i tisće srca na trenutak je prestalo kucati kada se jednom objavom obznanio kraj života kultnog slovenskog kluba Ambasade Gavioli. Taj hram elektronike kojemu je cijela regija gotovo svakog vikenda hitala u zagrljaj gdje je pod okriljem Fetch The Vibe organizacije dolazila creme de la creme plesne glazbe. Dolaskom 2018. ništa lijepo nije donijela za klub koji je odgojio brojne generacije te koji se spremao zauvijek otići u povijest. Tvrtka Mercator prodala je lokaciju na kojoj se nalazio klub te dolaskom novog vlasnika Ambasada bi prestala biti ono što je bila zadnje 22 godine.

No, čini se kako se sprema potpuni obrat u cijeloj situaciji. U tijeku je crowdfunding kampanja #saveCathedral gdje svojim dobrovoljnim donacijama ili članarinom, Ambasada Gavioli možda i ponovno ugleda svjetlo dana i nastavi tamo gdje je zadnje stala novogodišnjim partijem.

Dugačak i trnovit put je ispred ponovog oživljavanja kluba u Izoli, no kad se male ruke slože, sve se može…

Financijska pomoć prijeko je potrebna i svaka donacija puno znači i čini se kao korak bliže ostvarenju sna. Od mjesečnih troškova zakupa, najma tehničke opreme, komunalnih troškova i troškova održavanja, sve su to dijelovi koji se trebaju pokriti želi li se skinuti lokot sa vrata kluba i ponovno osloboditi prolaz za tisuće i tisuće posjetitelja.

Kako stoji na službenoj stranici kampanje, do sada je prikupljeno 4120 eura, a pred vama se nalazi nekoliko opcija kojima možete pomoći cijelom timu koji stoji iza ovoga te samome klubu. Moguće je uplati manje od 25 eura, 25 eura, 50, eura, preko 100 eura, te preko 200 eura.

Donacije se vrše preko banke te PayPala. Za bankovne transfere obratite se na mail https://donation@katedrala.club. Za ostale informacija pošaljite upita na https://info@katedrala.club ili pak posjetite službenu stranicu OVDJE.

Može li klub, toliko značajan na ovom dijelu Europe, doživjeti jednaku sudbinu kao i kultni londonski klub fabric te ponovno otvoriti vrata?
 

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2