Skip to main content
  • 20.06.2024.

Ritam vikenda: Plesom na otvorenom se dočekuje ljetni solsticij

Prvi službeni ljetni vikend je ispred nas, provjerite što se nudi ovog petka i subote u Hrvatskoj i regiji od elektroničkih programa!

Piše: 

Zagreb

U petak, Boogaloou se sprema novo techno tanzanje uz omiljeni live duo F.O.R.M. za koje otvaraju te zatvaraju večer dvije talentirane cure – Lalita Kali i Miia. Depo klub će još jednom ugostit Lost / Found večer koja slavi svoj drugi rođendan na kojem sviraju Dujo, Ivan Komlinović i Mozer. U Mastersu se pleše na terasi na Smack! večeri uz Koraka i Labuda. Terasa Petog Kupea će ugostiti Antonia Zuzu i goste.

Cijelu noć u subotu za pultom Mastersa je Petar Dundov. Depo klub će bit domaćin novog ETER programa na kojem su za pultom DBFB i Garbac. U Aquariusu u sklopu Sunset Division programa uz zalazak sunca svoje ritmove serviraju Spinski & 17. U srcu prirode, na lokaciji Paintball Guerrilla kluba sprema se The Spirit of Nature open-air party uz ritmove legendi hrvatske scene – Kikija i Frija (Frajman), kojima će se za pultom pridružiti Steel, Discopolis, Hyvan, Pox te rezidenti Marcela, Bazement Stuff i Sempa.

Osijek

REZ večer u subotu prezima EXIT te sprema svoje najveće gostovanje do sad, a to je Commissar Lag uz kojeg će svirati Zez, Bubnjar i kolek3k.

Rijeka

Nemo klub u petak ugošćuje Ivana Erjavca, Svena i Qasima, dok u subotu se pleše cijelu večer uz Luku Barbića iz Banana Zvuka. Najveće riječko događanje elektroničke glazbe – Gardence slavi pet godina plesa pod otvorenim nebom na predivnom kaštelu Frankopan na Grobniku gdje će se smjestiti tri pozornice na kojima će se čuti house, techno i drum ‘n’ bass.

Rovinj

Petak u Steelu je u znaku Marka Nastića koji će odsvirati produženi set, a za njega će podij zagrijati Tescu. Dan poslije, u subotu je nova House Arrest večer na kojoj gostuje Joe2Shine.

Rudopolje (Lika)

Nedaleko od Plitvičkih jezera održava se Mystic Mountain festival s kojim će se dočekati ljetni solsticij. Intimno okupljanje u Lici će okupiti svega 700 posjetitelja koji će tjedan dana uživati u glazbi, umjetničkim performansima, radionicama, prirodi i društvu.

Zadar

Ovog vikenda, Svarog Bar zatvara svoja unutrašnji prostor i seli se na otvoreni, a vikend otvaranja će biti uz ritmove DJ Em Beeja. U subotu, u Operi gostuju The Cubeguys, a podršku im pruža Percassi.

Nedaleko od Zadra, u mjestu Jesenice sprema se u subotu RITMIKA VI: Solstice uz Michaela Mayera, Kristijana Molnara i Holandeza.

Split

Tijekom cijelog vikenda u Otiumu se pleše uz rezidente, dok u Kocki se u petak sprema Peta Dijagnoza vs. Radio Rudina na kojem sviraju Ice Scholle, Necrocell, Ypsy, Afterego, Aend i Jalextreme.

Dubrovnik

Petak u Revelinu je uz gostovanje Nore En Pure, dok u Lazaretima svirauju Zha Jo i MattButt. U subotu u Revelinu gostuje Sven Väth.

foto: Emil Varga

Beograd

U subotu, Music Reactions sprema novi Outdoor Rave, a na njega ovog puta gostuju KI/KI i Boston 168 live. Na Barutani sviraju Astral Projection.

Banja Luka

Na Tvrđavi Kaštel sprema se Freshwave Piknik na kojemu je glavni gost William Djoko uz kojeg još sviraju Mladen Tomić, Nebs Jack, Nikola Vemić, Luka Čikić, Machado, Stefan Ivanković i Jan Frost.

halloween boog desk
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.