Skip to main content

Sa 116 nastupa Yakka je imao godinu za pamćenje

Za Yakku prošla 2019. je bila u znaku nastupa diljem Hrvatske, uz nekoliko gostovanja u sujedstvu.

Piše: 


Krajem 2018. je nagrađen Ambasadorom za DJ-a godine po izboru publike, a to je 2019. sasvim i opravdao. Zabilježio je preko stotinu nastupa krenuvši odmah 1.1. s Master Afterom u zagrebačkom klubu Opera te zatvarajući godinu 28.12 u rodnoj Novoj Gradiški.

Upoznao je svjetska imena za koje je radio warmup i after setove (ARTBAT, Low Steppa, Weiss, Paolo Barbato, Crazibiza, Flashmob, Mike Vale, Manuel De La Mare…), a mogli ste ga čuti i u back 2 back varijantama koje do sada nije prakticirao do prošle godine, što se pokazalo se dobro i zabavno. Tu su bili Tom Bug, Aldo Morro, Pablo Panda, Dekova, Brun Dux, Mario Mijatović.

Statistika streaming platformi pokazuje da se njegova house produckija najviše slušala u SAD, a zatim u prvih 10 su tu još Velika Britanija, Njemačka, Australija, Francuska, Argentina, Meksiko, Nizozemska, Španjolska i Brazil. Iza njih su još mnoge druge države, a ali sa znatno manje preslušavanja.

Posebno ga veseli da je cijela godina bila puna događanja na elektroničkoj sceni i da sama scena raste već nekoliko godina uzastopno. Kvalitetan sadržaj se sve više prepoznaje i ključan je kao što i treba biti, nije bitno radi li se događaj na livadi ili komercijalnom klubu, dok god je dobro predstavljen i usmjeren ciljanoj skupini.

Kao bitnije momente u 2019. izdvojio je sljedeće:

01. BSH events rezidencija s odličnim događajima na nesvakidašnjim lokacijama kroz cijelu godinu (Lauba, Šalata, Vidikovac u Maksimiru, Tenis centar Maksimir, Trsatska Gradina, Pleso terminal, Novinarski dom, itd.)

02. +ONE rezidencija u klubu Opera gdje su doveli nekoliko internacionalnih ženskih DJ imena, ali i nekolicinu regionalnih DJ-ica (Lily Palmer, Chelina Manuhutu, Juliet Sikora, Dea Tosh, Una Andrea, Milea, Dee, Kali)

03. Vlastiti MYUZ kolektiv koji je kroz godinu organizirao večeri u Zagrebu, Rovinju + nastupi na festivalima Pine Fest Samobor i Dani piva Karlovac

04. Izdavanje albuma "After Beach (Remixed)"  s 12 internacionalnih i regionalnih  remixera

05. #SAMOYAKKO podcast na njegovom mixcloud kanalu koji je išao svakog četvrtka i uskoro će se nastaviti

06. Nastavak suradnje s grupom Detour, službeni remix njihovog singla "Bez Tebe"

07. Ljetne rezidencije Hula Hula (Hvar), Pink Champagne (Hvar), 305 A.D. (Split)

08. Nastupi po cijeloj jadranskoj obali, od Poreča do Dubrovnika

09. Nastupi van Hrvatske –  Exit fesvital – Novi Sad (back 2 back set s Pablo Panda, Urban Bug stage), Mostar Summer Festival, Fabrique club – Banja Luka

10. DU EL Festival (Revelin, Dubrovnik), Otvorenje kluba Nomad (Zrće beach), Fortica festival (Pag), Enter Music Festival (Opera, Zagreb), Offtime festival (Aquarius, Zagreb), Top DJ Room 2nd Anniversary (Opera, Zagreb), Katran Music festival (Katran, Zagreb), Future Sound Of Zagreb 20th Anniversary (Boogaloo, Zagreb), Mangroove koncert after party (Tvornica kulture, Zagreb)

11. Wings For Life World Run Croatia Zadar 2019 DJ set pred 9.000 ljudi gdje sam nakon dugo godina odvrtio radio DJ set, žanrovski od metala do housea

"U 2020. ću se pokušati malo više fokusirati na produkciju koja je u 2019. bila u drugom planu, te na nastupe van Hrvatske, a u planu su i projekti oko organizacije događaja na lokalnoj sceni.", izjavio je Domagoj Jakić aka Yakka.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Yakka (@yakkaofficial)

wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2