Skip to main content
  • alt
  • 30.11.2014.

Saunderson peca sampleove u fordovoj tvornici

Kevin Saunderson, neokrunjeni kralj detroitskog techna, nakon dvije godine izbivanja vratio se u rodni grad da uhvati njegov zvuk.

 
Kevin Saunderson, uz Derricka Maya i Juana Atkinsa, dio je trojke iz Bellevilla koja je iz jednog industrijskog grada revolucionirala glazbu. Posljednje dvije godine gospodin Saunderson je proveo u Chichagu, ali sada se vratio u svoj rodni grad koji je izrastao na plodovima automobilske industrije.

alt

 
Fordovu tvornicu u Michiganu posjetio je u svrhu pecanja sampleova i zvukova teške mašinerije koji će se koristiti u nadolazećem dokumentarcu. Tko je rekao da ljepota ne može proizaći iz nečeg tako mundanog kao tvornica. Umjetnik će lijepo naći u svemu pa makar to bilo i struganje jedne metalne ploče o drugu, zvukovi bušenja ili prešanja lima.
 
Kevin sam je rekao kako su ga neki tonovi visokih frekvencija neodoljvio podsjećali na ono što je on sam stvarao pritiskom tipke sintisajzera. Napomenuo je kako još ne zna za što će točno iskoristiti ove zarobljene strojne smapleove: “Teško je reći za što će bit korišteni. Uzmete sampleove, stavite ih u stroj i nikada ne znate kakvu vibru mogu donijeti. Mogu donijeti ništa ili nešto fantastično”.
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk