Skip to main content

Sezona na Ibizi je otkazana zbog straha od širenja koronavirusa

Balearski otoci među kojima je i Ibiza neće ove godine dozvoliti otvaranje noćnih klubova zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Piše: 


Na taj način sasvim je sigurno da će 2020. ostati zabilježena kao presedan na "bijelom otoku" budući da je ovo prvi put u pedesetogodišnjoj povijesti kako klubovi neće otvoriti, a clubberi plesati.

Vlada balearskog otočja sve do kraja godine neće dozvoliti otvaranja diskoteka i noćnih klubova ističe Diario de Ibiza, a plan je da ih otvore 2021. ako se pronađe učinkovito cjepivo protiv korone.

Top 10 najtraženijih traka sa Ibize 2019. na Shazamu

U slučaju onih klubova ili barova koji nude samo glazbu bez plesa, u uvjetima gdje gosti mogu samo sjediti otvara se mogućnost da ipak rade ali prema strogim sanitarnim uvjetima i smanjenjem radnog vremena.

Poduzetnici koji drže klubove na Ibizi strahuju da iza zabrane za otvaranjem klubova ne leži epidemiološka situacija već je ovo idealna situacija za promjenom strategije razvoja Ibize, postrožavanjem uvjeta rada i smanjenjem broja klubova.

Ushuaia i Hi Ibiza su prvi klubovi koji su na svojim društvenim mrežama objavili da neće raditi ove godine. Turisti će moći dolaziti na Ibizu ove godine, ali neće im se pružiti mogućnost da zaplešu u jednoj od klupskih institucija.

Ovo je još jedan veliki udarac za glazbenu industriju, ali i prilika za resetiranje o kojem svi pričaju posljednjih mjeseci. Odgađanjem svjetskih festivala i sezone na Ibizi koja kreira trendove, možda se baš otvara prilika da svjetske DJ face konačno spuste cijene.

4 tisuće radnika klupske industrije na Ibizi ostaje bez posla?

5 filmova o Ibizi koje valja pogledati

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop