Skip to main content
  • 6.10.2023.

Shipe replicirao Gradonačelniku Tomaševiću, objavio račune najma kluba Boogaloo

Peticiju protiv zatvaranja zagrebačkog “hrama sreće” iz dana u dan sve više ljudi potpisuje, podršku je zasad iskazalo više od 11 tisuća ljudi, a svoj potpis možete ostaviti ovdje

Piše: 


Na redovnoj konferenciji za medije, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević se dotaknuo statusa kluba Boogaloo. Na izjave Gradonačelnika prvo se osvrnuo jedan od voditelja kluba, Marijan Kiš Mrx gostujući u vijestima Z1 Televizije, a svoju repliku na gradonačelnikove riječe podijelio je i Anđelko Šipuš poznatiji kao DJ Shipe objavom na Facebooku.

Replicirajući preko Facebooka, Shipe je istaknuo kako će odgovoriti na svaku izjavu gradonačelnika Tomaševića zabilježenu s konferencije za medije.

Gradonačelnik Tomašević odgovarajući na prvo pitanje novinara spomenuo da će Upravno vijeće POU odlučiti o daljnjem režimu korištenja prostora, kako bi se svi zakazani programi mogli provoditi do okončanja javnog natječaja. Na što je Shipe odgovorio kako je njihova molba bila odbijena od strane Upravnog vijeća da održe programe do raspisivanja natječaja.

 

U odgovaranju novinarima na pitanja, Gradonačelnik Zagreba je istaknuo da prostor mora ići na javni natječaj te da će se moći u njemu zakazati programi drugih aktera. Shipe je na ovu izjavu replicirao “to je točno ono za što se i mi borimo: da dođe do javnog natječaja, jer nam je rečeno na sastanku 15.9.2023., koji se održao u prostorijama POU, da će prostor biti dodijeljen neprofitnoj udruzi neposrednom pogodbom, te ako udruge kojim slučajem ne zadovolje kriterije, biti će raspisan natječaj.”

Na pitanje imaju li prednosti neprofitne udruge, Gradonačelnik Tomašević je izjavio da ide natječaj i da se svatko može javiti da koristi taj prostor, uključujući i postojećeg korisnika te da će se zakazani programi održati do kraja godine. Objašnjavajući ove tvrdnje, Shipe je ponovio da ih niko nije informirao o bilo kakvom raskidu ugovora te da su prvi put obaviješteni tek 15. rujna, a službenim putem na zadnji dan ugovora 30. rujna. Također, Shipe je napomenuo da svaka fizička/pravna osoba može koristiti veliku dvoranu.

Gradonačelnik Tomašević je u svojoj posljednjoj izjavi vezano uz Boogaloo rekao da ne može prejudicirati kako će natječaj izgledati te se uhvatio plaćanja velike dvorane 200€. Replicirajući na ovu izjavu, Shipe je objavio račune najma te pojasnio njihove obaveze prema POU. “najam male dvorane s terasom svih ovih godina plaćali smo 14.375 kuna mjesečno, režije smo plaćali po kvadraturi i neki je mjesečni prosjek bio oko 4.000 kuna, prostorija iznad kluba Boogaloo koju smo koristili za najam garderobe 3.250kn,  svako iznajmljivanje velike dvorane smo prije koronavirusa plaćali 2.000 kuna, a tijekom koronavirusa, zbog programa do ponoći, istu smo plaćali u rasponu od 1.000 do 1.500 kuna zbog teške financijske situacije…naše mjesečne financijske obveze prema POU iznosile između 30 i 40 tisuća kuna”.

Za sami kraj objave, Shipe je napisao “Nadam se da će u budućnosti biti manje nesporazuma, a više konstruktivne i pravovremene komunikacije na zadovoljstvo ne samo naših dviju strana, nego i sve publike koja u proteklih sedam godina prati naš rad u Boogaloou.” Shipinu objavu u cijelosti pročitajte na linku.

 

sonus 2
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.