Skip to main content
  • 8.10.2023.

U sklopu starog berlinskog aerodroma Tegel otvoren klub i kulturni prostor

Kako aerodrom nebi zjapio prazan, kreće prenamjena postojećih građevina

Piše: 


U sklopu starog berlinskog aerodroma “Tegel” otvorio se klub i kulturni prostor “Turbulence TXL”. Klub se smjestio u zgradi aerodromske kantine te prima 700 posjetitelja. Program “Turbulence TXL-a” se neće samo bazirati na glazbi, već i na drugom kulturno umjetničkom sadržaju poput koncerata, radionica, izložbi, umjetničkih instalacija…


Foto Johannes K

Prije nego što je “Turbulence TXL” otvorio svoja vrata, otkako je “Tegel” zatvorio svoja vrata za zračni promet, ugostio je nekolicinu događaja. Aerodrom je bio domaćin festivalu zvučne umjetnosti Sonambiente Berlin TXL te serijalu intimnih partyja TXL Berlin Recordings koje organizira europski javni servis posvećen kulturi Arte.

Zračna luka “Tegel” služila je Berlinu gotovo 50 godina, prije nego što je ispratila svoje posljednje putnike u studenom 2020. Iako se aerodrom umirovio od svoje primarne dužnosti, on neće zjapiti jer dobiva prenamjenu. Započeo je projekt obnove zvan “Tegel Projekt” koji će postojeći kompleks zračne luke pretvoriti u novu stambenu zonu sa brojnim kulturnim prostorima te tehnološko-istraživačkim centrom.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk