Skip to main content
  • alt
  • 31.03.2015.

Sirup educira mlade!

Najbolji način da osiguraš budućnost u kojoj želiš živjeti je da obrazuješ mlade ljude sada. No obrazovanje nije samo slijepo učenje činjenica i njihovo papagajsko ponavljanje unutar učionice kako bi bio izmjeren, izvagan i ocijenjen.

Ah ne! Sirup za mlade ljude daje nešto drugo i poziva ih na kreativnost poduprtu tehničkim vještinama. Nikada nisi toliko kreativan kao kada upoznaš sva pravila i zatim imaš slobodu nalaziti nove načine da ih kršiš.

alt

 
Pa ako je tvoj klinac ili onaj tvojih prijatelja i poznanika jedan od onih koji kroz svoje mlade dane korača s ritmom u stopalim, neprekidno nabija po nečemu, mumlja ili se njiše na zvukove, čuje uzorak tamo gdje ostali ne čuju ništa i nemaš pojma kako izgleda bez slušalica u ušima, Sirup ima prijedlog.
 
Počinje proljetna runda Dj radionica pod vodstvom sigurnih ruku DJ Venoma. Manje otrovan no što bi ime sugeriralo, DJ Venom je  klupski DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva, a pridružit ćemu se i gosti predavači u redovnim i izvanrednim terminima.
{youtube}sqs5PKr1xK4{/youtube}
 
Kada, gdje i što? Utorkom i četvrtkom od 18 do 22 u prostoru kluba Sirup (Paromlin, Koturaška cesta 1) i radionica će obuhvatiti sve moderne oblike miksanja od odabira glazbe, beatmatchinga, digitalnog DJ-inga (CD player, računalni programi (traktor & serato) MIDI kontrolera, koncepata loopa, korištenja loop sekvencera, efekata te njihove upotrebe) pa sve do turntablisma i natjecateljskih disciplina kao što su beat juggling, scratch i stvaranje rutina. 
 
Polaznici će imati pristup višestrukim miksetama i moći će raditi individualno i napredovati o svom tempu i također će biti podjeljeni u dvije grupe: apsolutne početnike i one koji žele izbrusiti svoje vještine.

alt

 
Početnička grupa se bavi upoznavanjem i spajanjem opreme, upoznavanjem ritma i njegovih oblika, osnovama muzičke teorije, beatmatchingom ili miksanjem pjesama na osnovu tempa, osnovnim scratch i beatjuggling tehnikama.
 
Napredna grupa se bavi miksanjem pjesama u obliku seta, zahtjevnijim tehnikama turntablisma (beatjuggling, scratch), upoznavanjem sa snimanjem i aranžmanom, upoznavanje sa organizacijom evenata i kako doći do angažmana. 
 
Svi koji su za ili im se čini da bi mogli biti mogu šibnuti mail na djradionica@pozitivanritam.hr ili otipkati 095/5625-868. Stoga znaš li nekoga tko je baš čekao svoj način da ukliže u priču proslijedi vijest.
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk