Skip to main content
  • alt
  • 31.03.2015.

Jeff Mills najavio novi live album

Za sve imalo uključene u elektroničke tokove postoji nekoliko imena koja su nezaobilazni temeljci ukopani duboko pod zemlju kako bi na njima stajala glazba koju poznaješ i voliš.

 
Pomalo neobičan flaner glazbenih revolucija svakako je detroitčanin i osnivač Underground Resistancea, Jeff MIlls. Njegova neobična smirenost, energija, beskompromisna predanost ritmičkoj progresiji i eksperimentu u potpunosti su permeirali svaki kutak života postavši filozofija. Za Millsa glazba nije samo posao, ona se živi i svijet oko njega nudi beskrajne mogućnosti glazbene ekspresije. Za njega su zvuci i ritam uhvaćeno znanje i emocija uvijek podložna mutaciji.

alt

 
Izleti u film, suvremenu umjetnost, ples ili pak punokrvne višesatne seanse sa simfonijskim orkestrom sasvim su uobičajeni za onoga kojem su opne žanrova i formi umjetnosti samo iluzorne, izvana nametnute, granice. Tako je najavljeno još jedno potpuno netipično ostvarenje.

alt

 
Krajem travnja na njegovu vlastitu labelu, Axis Records, izaći će live album naziva When Time Splits – Live At Auditorium Du Louvre, Paris. Sam koncert zauvijek je zabilježen 2. veljače u jednom od najslavnijih svjetskih muzejskih zdanja kao dio Duos Ephémères koncerata na kojem su klasični pianist Mikhaïl Rudy i Jeff pružili glazbenu pozadinu za, nikada dovršeni, film L’Enfer Henrija-Georgesa Clouzota iz 1964.
{youtube}Dn-d29aESkc{/youtube}
 
MIlls je ovu suradnju komentirao riječima: “Proces je zahtjevao mnogo sastanaka i rasprava (S Rudyjem). Trebale su biti postavljene i zamišljene opskurne ideje i vizije onoga što vrijeme znači prije no što smo mogli nastaviti secirati temu kako bismo mogli kroz umjetničke forme glazbe i vizualnih prikaza prikazati kako se vrijeme može prezentirati na opipljive načine”, dok je Rudy kao golemu inspiracije za svoje sudjelovanje naveo skladatelje Johna Cagea i Olivera Messiaena.

alt

 
Dok se album ne nađe u rukama ostavljamo vas sa tracklistom sugestivnih naziva:
 
01. Landscape Abstracts
02. Face Verses Face
03. Time Mechanic
04. Scream
05. Black And White
06. Promising Calm
07. The Eternal Burning Beauty Of Fire
08. Impossible Love
09. Psychedelic
10. Wagner Encounter
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2