Skip to main content
  • 16.10.2023.

Slovenski festival -Grounded- izdaje kompilaciju eksperimentalne elektronike

Kompilacija donosi više od dvadeset traka koje sežu od eksperimentalne glazbe, preko post-žanrovske elektronike do post-pop ekstravaganze

Piše: 


Slovenski festival Grounded objavio je prvu kompilaciju s različitim umjetnicima “PEACE” ususret sedmom festivalskom izdanju, koji nosi istoimenu temu. Kompilacija je okupila široku paletu lokalnih, regionalnih i internacionalnih umjetnika koji su pridodali stvaranju premijernog izdanja sa svojim glazbenim inovacijama. Neki od izvođača s kompilacije su već imali prilike svirati na slovenskom festivalu, a neki su debitirali ovog ljeta.

Kompilacija “PEACE” je složena od ukupno 25 traka iza kojih stoje slovenski umjetnici poput Warrego Valles, dvidevat, Fujita Pinnacle, msn gf i Muzikačaka, hrvatski talenti poput Varboska, Tonota, mapalma, N/OBE kao i brojni internacionalni glazbenici poput Ariel Zetine, Fausto Merciera, Holy Similaun, Kuthi Jin i Toyote Vangelis.

Glazbeni izričaj premijerne festivalske kompilacije ide od suvremene klupske glazbe preko eksperimentalne glazbe ipost-žanrovske elektroničke sve do post-pop elektroničke ekstravaganze.

Grounded je slovenski queer festival elektroničke glazbe, kritičnog razmišljanja i aktivizma koji se već sedam godina održava u Ljubljani. Ovogodišnja tematika festivala je bila mir, o kojoj je raspravljalo na brojnim panelima i radionicama, a sve je kulminiralo s tanzanjem u raznim lokacijama unutarAKC Metelkova.

Kompilacijski album je dostupan na digitalnim glazbenim platformama, a preko Beatporta ga se može kupiti i na taj način podržati LGBTIQ+ članove ukrajinske vojske.

dobar house desktiop
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju