Skip to main content
  • 6.01.2020.

SOS uoči Nove godine: Voljeni berlinski klub Griessmuehle pred zatvaranjem?

Griessmuehle – nekoć mlin, a danas underground klub pokrenuo je kampanju Save Our Spaces uoči Novogodišnje noći.

Piše: 


Detalji su za sada još nepoznati, iako je tijekom dijeljenja kampanje na društvenim medijima početkom prošlog tjedna, Griessmuehle nagovijestio moguće zatvaranje u budućnosti.

"To bi mogao biti naš posljednji doček Nove godine", napisala je ekipa kluba na Instagramu, koristeći hashtag #SaveGriessmuehle. Web-lokacija Save Our Spaces kaže da će se više informacija podijeliti početkom 2020. O ovom klubu pisao je i naš dopisnik iz Berlina Thian – jedno je od najpoznatijih berlinskih prostora, dom nekih od najdražih gradskih zabava, poput CockTail d'Amore i Mother's Finest. U veljači 2019. klub je otvorio diskografsku kuću pod nazivom Latitude.

Volimo Berlin i neograničenu slobodu; biti slobodan i raditi što želiš. Mnogo je mjesta koja omogućuju tu slobodu, posebno u gradskom noćnom životu. Klubovi predstavljaju više od zabave.

Oni su mjesta za razvoj – za razne ljude, za njihovu orijentaciju, svoja vjerovanja, snove i želje – za svoju kulturu. Zbog toga toliko ljudi voli Berlin.

Ali ta su mjesta u opasnosti. U opasnosti smo. Vrijeme je da poštujemo klubove kakvi jesu, da priznamo svoj kulturni doprinos i da nam daju stalno mjesto postojanja.

Javio nam se naš suradnik Thian iz Berlina koji je kazao kako će Griessmuehle vjerojatno biti zatvoren zbog urbanističkih planova. "Bio sam i na tribini u tresoru baš na tu temu, gostovali su Mad Mike Banks i Mark Reeder."

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk