Skip to main content
  • 5.01.2020.

Massive Attack na europsku turneju putovat će vlakom

Poznati trip-hop bend Massive Attack već duže vrijeme se zalažu za tendenciju smanjenja emisija ugljičnog dioksida.

Piše: 

Bend Massive Attack pokrenuo je veliku suradnju sa znanstvenicima kako bi pomogao glazbenicima da shvate koliko putovanje svijetom na koncertne turneje utječe na okoliš.

Kako piše DJ Mag svoju slijedeću turneju planiraju realizirati tako što će od koncerta do koncerta putovati isključivo vlakom. Osim što su prošle godine iskazali interes za suradnju i potporu aktivističkoj grupi Extinction Rebellion, nedavno udružuje snage sa Tyndall Centre for Climate Change Research, međunarodno poznatim centrom za istraživanje klimatskih promjena Sveučilišta u Manchesteru kako bi se stvorio okolišni nacrt za glazbenu industriju.

Ovo je prva faza njihove borbe protiv klimatskih promjena

Za ljetnu turneju čiji se datumi još popunjavaju poznato je da će uključivati nastupe na brojnim festivalima među kojima su i onaj u Bergenu (Best Kept Secret) i Belfortu (Les Eurockéennes). Jedan svijetli primjer poduzela je nedavno i DJ Blond:ish, gdje je preko 1500 DJ-a potpisalo peticiju za uklanjanje plastike na partijima!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2